Megérheti a használt Skoda Fabia vásárlás 1.2 mpi motorral?

A Skoda Fabia nem véletlenül oly népszerű a használtautó-piacon. Az első modellt az 1999-es Frankfurti Autószalonon mutatták be, ebben az évben a gyártása is elindult. Lássuk, mit érdemes tudni Skoda Fabia vásárlás előtt!

Jó értéktartás és kedvező ár jellemzi a Skoda Fabiát

A Skoda Fabia Classic 1.2 mpi motorral népszerű a használtautó-piacon. Meglepően tágas és kényelmes utastérrel rendelkezik. Hiányzik róla az oldalvédő műanyag csík és az indexek fehér bura alá lettek rejtve. Mindemellett tágas, 260 literes csomagtérrel rendelkezik. Az utasteret is a letisztultság jellemzi, továbbá megfelelő ülésmérettel rendelkezik. A Skoda Fabiában puha műanyag borítja a műszerfalat, az ülések textil anyaga pedig visszaköszön az ajtókon is. Az elülső ajtókon hangszórófészek és térképzseb is található, valamint piros helyezetfényt is szereltek rá. A motor méretéhez képest nyomatékos erőforrás. Mindemellett a Skoda Fabiát csekély fogyasztás és pontosan kapcsolható váltó jellemzi. Az autó nyújtotta biztonsághoz két frontlégzsák is hozzájárul. Továbbá jó értéktartás és kedvező ár jellemzi a Skoda Fabiát. Teljesítménye 55 lóerő, végsebessége 150 kilométer/óra, fogyasztása pedig 7,8 liter/100 kilométer városban és 4,8 liter/100 kilométer városon kívül. Gyorsulást tekintve a Skoda Fabia Classic 100 kilométer/óra sebességre 18,5 másodperc alatt gyorsul fel.

Általában megbízhatóan üzemel a Skoda Fabia, azonban típushibák itt is találhatóak

A Skoda Fabia egy barátságos, karakteres és elegáns kisautó, mely városban van a leginkább elemében, hiszen jól pörög, könnyű vele elindulni és szinte lehetetlen vele lefulladni. A Skoda Fabiát könnyű vezetni, biztonságos érzetet nyújt és felhasználóbarát. Mindemellett könnyen fordul és egyszerű parkolni is vele. A Skoda Fabia motorja vízhűtéses, soros háromhengeres, hengerenkénti befecskendezéses, elől beépítve. Továbbá rendelkezik szervokormánnyal, központi zárral, sugár- és tengelyirányban állítható kormánnyal, indításgátlóval és magasságban állítható vezetőüléssel. Illetve motoros tükörállítással, rádiós magnóval és elektromos elülső ablakemelőkkel. Mint minden autónak, a Skoda Fabiának is van hátránya. Például hátul, középen kényelmetlen a hely, hiányoznak a pakolóhelyek, illetve a csomagtartóból a csomagrögzítők. Továbbá hátul, középen nincs fejtámla és hárompontos öv sem. Általában megbízhatóan üzemel a Skoda Fabia, azonban típushibák itt is találhatóak. Ide sorolható a gyújtótrafó, az elektromos ablak mechanikája, a szervo elektronika és az üzemanyagpumpa-relé.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat