Magyarországra is megérkezett a Tesla

Gyorstöltőt helyezett üzembe Magyarországon a Tesla, az elektromos meghajtású autók gyártására alapított amerikai vállalat. Elon Musk cége Győrben vetette meg a lábát, a Tesla Supercharger pedig egyszerre négy akkumulátor töltésére alkalmas.

Nyolcvan százalékos töltöttség húsz perc alatt

Győrben helyezett üzembe gyorstöltőt a Tesla, a berendezés egyszerre négy Tesla-akkumulátor töltésére alkalmas. A Tesla Supercharger az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az OMV-kút területén található, így a Bécs-Budapest, illetve a Pozsony-Budapest forgalmat szolgálhatja ki. Magyarország első ilyen berendezése a Tesla Model S, X és 3 típusok feltöltésére alkalmas, a nyolcvan százalékos töltöttség mindössze húsz perc alatt érhető el. Aki nem ismerné a vállalatot: a Tesla elektromos meghajtású autók gyártására alapított amerikai cég, amely idővel más megújuló energiára épülő területre, így például a napelemek kutatásába, gyártásába is belépett. 2003-ban alapították, a nevét a szerb származású amerikai feltalálóról, Nikola Tesláról kapta. A cég vezetője az ismert üzletember, Elon Musk, a központja pedig a Szilícium-völgyben, Palo Altóban található.

Európában már csaknem 350 töltő üzemel

A magyarországi gyorstöltőt a Tesla telepítette és üzemelteti az OMV-vel létrejött együttműködés keretében. A társaság innovatív töltőállomásai üzemanyagtípustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működhetnek. A tárgyalások jelenleg is folynak a további lehetséges együttműködésről. A régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működik már hasonló berendezés. Európa más országaiban összesen csaknem 350, az Egyesült Államokban majdnem 450, a Távol-Keleten 230, Kanadában és Mexikóban mintegy 40 Tesla Supercharger üzemel.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat