Mach-Eau – Ford-parfüm a benzingőzrajongók számára

A Ford prémiumkategóriás parfümöt készített azok számára, akik a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E teljesítményére vágynak, de oda vannak a benzinmotoros autók megszokott illatáért. Ezzel az illattal a vállalat fel akarja idézni az üzemanyag szagához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét – olvasható a Ford hivatalos oldalán.

A benzin illata legalább annyira népszerű, mint az új könyveké, a boré vagy a sajté

A Ford nemrég közvéleménykutatást készített, amelyből egyértelműen kiderült, hogy minden ötödik autósnak hiányozna a benzin szaga, ha elektromos hajtású autóra kellene váltania. Meglepő, de a benzin illata legalább annyira népszerű az emberek körében, mint az új könyveké, a jó boré vagy éppen a minőségi sajté. A Mach-Eau egy prémium parfüm, egy csúcskategóriás illat, amelyben izgalmasan keverednek a füstös akkordok és a gumik kipárolgása. A vállalat a közelmúltban mutatta be a prémium parfümjét a Goodwood Festival of Speed rendezvényen. Itt megvillanthatta a vállalat a világ autórajongói felé, hogy a hagyományos kocsik kedvelői számára is vonzóvá tehetőek az elektromos hajtásban rejlő lehetőségek. Egyébként a Mach-Eau parfüm egyelőre kereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható.

Vajon hogyan készült a Mach-Eau parfüm a benzingőzrajongók számára?

Az illatot az Olfiction névre hallgató, világszinten ismert illatkreációs stúdió alkotta meg. Olyan összetevőket használtak fel az alkotás során, amelyek egytől-egyig sajátságos módon gazdagítják a parfümöt. Az alkotásban már a kezdetektől fogva közreműködött Pia Long, a Brit Parfümőrök Társulatának elismert szakértője. Pia Long az elmúlt években számos híres parfümmárka illatának összeállításában működött közre. A szakértő megvizsgálta azokat az illékony kipárolgásokat, amelyeket kibocsát az autó belső burkolata, a benzin és a motor. Ide sorolható többek között a benzaldehid, amely egy mandulaszerű illat, ami az autó utasterében érezhető. Továbbá ide tartozik a parakrezol, ami az abroncsok gumiillatát adja. Ezekhez olyan összetevőket kevertek, mint a kék gyömbér, a muskátli, a szantálfa és a levendula, amelyek egytől-egyig hozzájárultak a különleges illat létrejöttéhez. Mindehhez egy animális elemet kevertek, amely a lovak illatára emlékeztető aroma. Így vált igazán tejessé a kép, és így idézhető fel általa a Mustang-örökség. A Ford célja az illattal, hogy felidézze az üzemanyag illatához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét. Ráadásul, ha ez az illat a GT teljesítményével párosul, igazán nem lehet panaszra ok.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat