A leggyakoribb elektromos problémák az autóban

A motorháztető alatt és a jármű belsejében valószínűleg több elektromos autóalkatrész van, mint ahogy gondolná. Egy nagyon gyakori tévhit, hogy az elektromos részek többsége a jármű középső konzoljában található, a sztereó és a fűtési rendszer körül. A motorháztető alatti elektromos részek hiányában viszont az az igazság, hogy el sem indulna az autó. Annak érdekében, hogy az autó biztonságosan elinduljon számos alkatrész kell egyszerre működjön, és mindez az elektromos szikrából származik.

Gyakori elektromos hibák télen

A hideg reggeleken, mielőtt munkába indul valószínűleg az utolsó perceit azzal fogja tölteni, hogy lekaparja a szélvédőről a jeget, ami nagyon frusztráló lehet, és az autóban semmi elektromos kütyü nincs arra, hogy ezt a problémát megoldjuk, csak az, ha elindítja az autót és elindítja a szélvédő fűtését miközben jeget kapar. Sajnos ha a hideg eljutott az akkumulátorig, akkor talán még az autót sem fogja tudni elindítani, a fűtésről nem is beszélve. Számos autós probléma fordul elő a reggeli hidegekben, és a hideg nem csak a régebbi modelleket érinti. Néha a viszonylag új autók elemei is nehezen működhetnek a hidegben. Ha az akkumulátort nem lehet ellátni a szükséges árammal, akkor az is ugyanúgy nyilvánul meg, mint a háztartási gépek, amikor lemerülnek. Ez megtörténhet a kor miatt is, vagy amiatt, hogy a generátor nem tölti fel eléggé az akkumulátort.

Belső elektromos problémák

Számos különböző alkatrész van az autó belsejében, a rádiótól a fűtött szélvédőn át egészen a világításig. A különböző márkák és modellek teljesen más lámpákkal rendelkeznek, de lényegében ugyanazok, mint a hagyományos izzók és a modern LED-ek. Miközben a különböző LED-ek sokkal tovább bírják más izzóknál, a hagyományos autós lámpák ugyanolyan fényesek és ugyanolyan hatékonyak lehetnek, de tudnia kell, hogy amikor kezd elfeketedni, akkor itt az ideje a cserének. Ha hibás fényszórókkal közlekedik, akkor más gépkocsivezetők nem vehetik észre önt, vagy félreérthetik a jelzéseket, és ez akár balesethez is vezethet, ezért el kell kerülni az ilyen jellegű problémákat. Az akkumulátor, a generátor és a lámpák gyakran elromolhatnak, viszont vannak más elektromos részek is az autóban, amelyekkel probléma lehet, ilyen például a gyújtógyertya is, ami szintén könnyen elhasználódhat, ezért ennek is mindig érdemes fokozott figyelmet szentelni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat