Itt az ideje átnézetni a kocsi klímaberendezését

Még éppen időben van, aki most szánja rá magát, hogy átvizsgáltassa az autója klímaberendezését. Erre nem csak azért van szükség, hogy a nyári forróságban teljes kapacitással működni legyen képes, de azért is, hogy ezt hatékonyan tegye.

A klíma áramot, vagyis üzemanyagot fogyaszt

A jól működő, megtisztított, gázzal feltöltött és beszabályozott autóklíma nem csak az izzasztó forróság okozta fáradságtól, az ezzel járó biztonsági kockázatoktól védi meg az autóst, de egyben jelentősen hozzájárul a pénztárcája megóvásához, a fölösleges pénzkidobás elkerüléséhez, mivel az optimálisan működő berendezés komoly megtakarítást jelent az üzemanyag felhasználásban. A nyári kánikulában az autó klímaberendezése valóságos energiafaló szörnyeteggé válik, amely óráról órára kegyetlenül apasztja az üzemanyagtank tartalmát. Főleg a rosszul beszabályozott, kellően meg nem tisztított, elégtelen gázmennyiséggel erőlködő klímára igaz ez.

Egy meleg nyáron több klímaszervizelés árát lehet elpocsékolni

Az nem kérdés, hogy mi a drágább: évente legalább kétszer – a nyári és a téli szezon előtt – átvizsgáltatni az autónk klímaberendezését, vagy az erre fordítandó pénzt megtakarítani és helyette a többszörösét kiadni üzemanyagra. Aki inkább több pénzt költ az autózásra, apránként benzinre kiadva azt, mint hogy a szervizbe hajtson és átvizsgáltassa, beszabályoztassa a klímáját, az nem annyira okosan, mint amennyire a saját pénztárcája ellenségeként jár el. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a többletfogyasztással járó nyilvánvaló többlet üzemanyagköltség mellett a többletfogyasztás következtében az autó számos alkatrésze is gyorsabban használódik el és előbb szorul javításra, cserére. (Gondoljunk csak a katalizátorra!)

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat