Itt a jövő: jönnek az elektromos távolsági buszok

A FlixBus, Európa legnagyobb távolsági mobilitási szolgáltatója az e-mobilitásba fektet, és világelsőként e-buszokat tesztel távolsági hálózatában.

Környezetbarát megoldás

Franciaországban, Párizs és Amiens között kezd járni az első teljesen elektromos FlixBus április elején. Mint a cég alapítója André Schwämmlein elmondta, formálni szeretnék a mobilitás jövőjét. Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos hasonló járműnél, szerinte a jelenlegi fejlesztés hosszútávon megtérülő befektetés jelenthet a cég, az utasok és a környezet szempontjából is. Hozzátette, szolgáltatóként kifejezik, hogy a mobilitási szektorban egy potenciális fordulóponthoz értek. Az első teljesen elektromos távolsági busz a gyártóknak is azt kommunikálja, hogy kezdeményezzenek innovációt és fejlesszenek alternatívákat a dízelmotoros járműveknek. A cégvezető szerint a fenntartható mobilitás nemcsak üzleti előnyt jelent, hanem az utazás szociális és környezeti aspektusaira is hatással van.

Fenntartható utazás mindenkinek

 A FlixBus által kínált távolsági buszos utazás számít a jelenleg elérhető egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési módnak a modern flottának és a járműveket jellemző kapacitás-kihasználtságnak köszönhetően. Azok, akik hosszabb utakon a buszt választják személygépkocsi helyett, akár 80 százalékkal is csökkenthetik szén-monoxid kibocsátásukat. A jelenlegi trendek a saját autó használatától egyre inkább a shared mobility lehetőségei felé tolódnak, ide tartozik a buszos utazás is. A FlixBus büszke rá, hogy úttörő szerepet tölt be abban, hogy elősegítse a fosszilis üzemanyagokkal működő szállítástól való eltávolodást. Március második felétől Grácba, Szófiába és két újonnan elérhető horvát városba, Eszékre és Bródba is indulnak majd közvetlen buszok Magyarországról, a nyári csúcsidőszakban pedig további célállomások és járatsűrítések várhatók.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat