Hogyan válasszuk ki a megfelelő családi autót?

Egy család növekedésével, mikor már több gyerkőcnek kell a hely egy autóban, esetleg még egy házi kedvenc szállítását is meg kell oldani, szükség van családi autóra, melynek vásárlása előtt, sok mindent muszáj fontolóra vennünk, hogy a megvásárolt darab, valóban kielégítse a családi igényeket.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Az autóvásárlást nagyon meg kell fontolni. A méretét és típusát illetően, számoljunk a családtagokkal, és ez mellett azzal is, hogy fogunk-e benne bármilyen négylábút szállítani, illetve milyen gyakran utazunk, és ezekre az utazásokra mennyi csomagot szállítunk. Egy autó kiválasztásánál mindig fel kell, tegyük magunknak a kérdést, hogy mennyire lesz az adott típus jó számunkra, illetve családunknak. A csapott hátú autók egy család számára nagyon praktikusak lehetnek, jobban, mint egy kis Szedán, mivel ezeknek csomagtere sokkal nagyobb, és segít rugalmasabbá tenni, például a táskák, kisállatok vagy a babakocsi szállítását. Figyelembe kell venni, hogy a hátsó ülésre kerül-e gyerekülés, és hogy az mennyi teret fog elvenni, ajánlatos a tesztvezetésre egy gyermeket is magunkkal vinni. A csapott hátú autók mellett, a kombi is ideális választásnak számít. Ez lehetővé teszi, hogy a hátsó üléseket elfoglaló gyermekülések mellett, a csomagtartóba betegyük a babakocsit vagy az ágyat, kerékpárokat, nagyobb méretű táskákat, valamint a négylábú kedvencek is bőven elférhetnek. A nagyobb tér által a gyermekeknek és a szülőknek is kényelmesen el fog férni a lábuk, valamint a nagy belsőtér miatt, még egy plusz felnőtt is elférhet, vagy még egy gyerekülés is betehető a már meglévő kettő közé.

Fontos átvizsgálni több apróbb részletet az autó vásárlása előtt

Az autó kiválasztása, illetve keresgélés előtt persze meghatározunk egy árat, és ennek megfelelő árkategórián belül nézelődünk. A vásárlási díj mellett számoljunk további költségekkel is, mint például az átlagos üzemanyag fogyasztás, a kocsi szervizelésének összege, valamint a biztosítás költségeivel is. A családi autóknál javasolt, hogy mindig a négyajtós típusok mellett döntsünk, hisz ezzel nemcsak gyermek ki- és be tétele, valamint a gyermekülés beszerelése lesz könnyebb, de a felnőttek is kényelmesebben tudnak majd mozogni. Az új autó megvétele előtt végezzünk rajta alapos átvizsgálást, nézzük meg a tároló helyeket, a csomagtér nagyságát, a kesztyűtartóét, hogy rendelkezik-e a belső tér például pohártartóval vagy, hogy az ülésekben lehetőség van-e tárolásra. Vizsgáljuk át azt is, hogy mit kapunk az autóval, milyen felszereléssel rendelkezik, például sokaknál fontos a gyerekzár, a tolatókamera, stb. Mindezek mellett családunk és saját biztonságunk érdekében, érdeklődjünk annak biztonsági szintjéről is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat