Hogyan tartsa távol a pókokat az autójától?

Senki nem tartja kellemesnek, amikor az a belső tér, amelyben sokat tartózkodik, hirtelen tele lesz bogarakkal. A legtöbb ember nem tudja, hogy ez mitől következik be, és hogyan lehet hatékonyan védekezni ellene, viszont segítségére lehet pár hasznos és jól bevált tanács.

Hogyan előzze meg?

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, az, hogy a bogarak akkor szoknak valahova oda előszeretettel, amikor az a hely nem tiszta. Fontos megjegyezni továbbá azt is, hogy a tisztaság itt azt is jelenti, hogy egyetlen morzsa, vagy ételmaradék sem lehet az autóban. Hogyha ezt valaki betartja, akkor azzal máris sokat tett a dologért, és megelőzheti a rovarok által okozott problémák kialakulását. Hogyha még tovább is akar menni az ember, akkor célszerű, ha mindezek mellé beszerez egy rovarirtót is. Mivel ezek a szerek pontosan arra a célra vannak kifejlesztve, hogy távol tartsák a bogarakat, kitűnően funkcionálnak, azonban nem tanácsos túlzásba vinni a használatukat sem, mivel vegyszerekről van szó. Ezek pedig, túlzott mértékben és sok ideig belélegezve kárt okozhatnak az emberi szervezetben is. Éppen ezért, fontos, hogy mindkét oldalról számba vegyük a lehetőségeket és a károkat is, és úgy döntsünk, hogy az jó legyen. Ha mindezek mellett még arra is figyelünk, hogy ne hagyjunk olyan rést sehol, ahol bemászhatnak, akkor szinte garantált, hogy nem lesznek hasonló jellegű problémáink. 

Mit kezdjen akkor, ha már fennáll a probléma?

Azonban arra is van példa, hogy az emberek ezt nem tudják, vagy csak nem intézkednek, és ilyenkor „megszállják” az autójukat a bogarak és a pókok. Ilyenkor már sokkal nehezebb javítani a problémán, viszont egyáltalán nem lehetetlen. Hogyha egy ilyen helyzet fordul elő, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy alaposan kitakarítjuk az autót. Mivel azonban a bogarak már odaszoktak, nem elég, hogyha ennyit teszünk. A másik lehetőség a rovarirtó elszórása. Ez viszont, az előbbiekben is említett okok miatt nem a legjobb megoldás. Létezik egy jól bevált, klasszikusnak mondható taktika az ilyen dolgok elkerülésére. Ez pedig a tisztításhoz is gyakran használt szódabikarbóna. Hogyha pedig ez nincs kéznél, akkor a második megoldás, a sütőpor is be szokott válni. Ezeket elszórva a kritikus helyekre, távol tarthatjuk a bogarakat, főleg akkor, hogyha hangyákról, vagy pókokról van szó. Érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget is, mielőtt még vegyszerekkel próbálkoznánk.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat