Hogyan tartsa autóját tökéletes állapotban?

Sajnos szinte semmilyen mód nincs arra, hogy előre lássa mikor fog lerobbanni az autó, vagy mikor kap defektet, viszont van néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy az autó mindig jó állapotban legyen. Bizonyosodjon meg például arról, hogy rendszeresen megnézte-e a fényszórókat, a lámpákat, a visszapillantó tükröket, valamint hogy égnek-e még a fényszórókban az égők, mert ha nem, akkor azokat is azonnal cserélni kell.

A kerekek ellenőrzése

Mindig ellenőrizze a kerekeket és tartsa azokat tökéletes állapotban, és ezzel javítani fogja az üzemanyag kibocsátást, illetve a teljesítményt is. Győződjön meg arról is, hogy a kerekeken nincsen egyenetlen kopás vagy az oldalfalon valamilyen vágás, és a gumiabroncsok nyomását is érdemes rendszeresen ellenőrizni. A legtöbb ember tudja, hogy hogyan kell használni a támasztó állványokat, és hogy hogyan kell meglazítani a kerékagyat, viszont a kerekek cseréje veszélyes lehet, főleg akkor, ha lerobbant az út szélén. A lényeg, hogy mindig ellenőrizze, hogy pótkerék, illetve a kerékcseréhez szükséges szerszámok jó állapotban vannak-e. A kerékcserét akár otthon is gyakorolhatja egy sima felületen egy olyan ember segítségével, aki már jártas ez ügyben, és aki cserélt már életében kereket.

Járjon szervizbe és figyeljen oda a folyadékokra

Rengetegen vannak, akik régebbi autókkal közlekednek, és saját maguk végzik el az olajcserét vagy a fényszórók tisztítását, de azok az emberek, akik új, vagy szinte új autókkal rendelkeznek, néha igenis el kell menjenek egy autószervizbe, hogy egy szakértő is szemügyre vehesse a járművet. Az, hogy egy szakértő is figyeli az autót nemcsak akkor jön jól, amikor el akarja adni az autót, de így biztos lehet benne, hogy kedvenc járművé tapasztalt és megbízható kezekben van. Ha rendszeresen szervizbe jár, akkor ez azt jelenti, hogy a legapróbb problémákra is felhívják majd a figyelmét, még mielőtt azokból az apró problémákból komoly problémák lennének. Amikor viszont az autó folyadékairól van szó, ne várja meg a hónapos szervizelést, hanem rendszeresebben ellenőrizze azokat, mert a folyadékok a legfontosabbak az autóban. A motorháztető alá tehát gyakrabban érdemes benézni, és szükség szerint feltölteni a fékfolyadékot, a motorolajat, a szervókormány folyadékot, valamint a hűtőfolyadékot is. Ezek többsége tiszta műanyag palackokban található, amelyek fényes fedéllel rendelkeznek és látszik, hogy a folyadék szintjük magas-e vagy alacsony.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat