Hogyan szüntesd meg a cigaretta szagot az autódban?

Ha valakinek autója van, akkor biztosan tapasztalta már, hogy mennyire kellemetlen tud lenni, ha cigaretta szag van ebben a kis belső térben. Sajnos ez nem csak pillanatnyi dolog, úgyhogy, ha valaki többet füstölt bent, akkor a kocsi biztosan átvette a bűzt.

Természetes módszerek

Léteznek olyan módszerek, amelyekkel a szag megszüntethető. Azonban, ha már nagyon bele van menve az ülések anyagába, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy újra bevonjuk ezeket, mert a legerősebb vegyszer, vagy növény sem segítene rajtuk. A legelső dolog, amit meg kell tennünk a frissen tartás, vagy tisztítás érdekében, az a rengeteg szellőztetés. Ha eldöntöttük, hogy megtisztítjuk az autót a cigifüsttől, akkor azzal kell kezdenünk, hogy leparkoljuk egy védett udvarra, és hagyjuk, hogy napokon át szellőzzön. Ha ez megvolt, jöhetnek a fortélyok. Ha természetes megoldást keresünk (tehát nem akarunk vegyszereket használni), akkor két dolog van, amely nagyon hatásos lehet: az első ezek közül a leőrölt kávé. Az ember nem is gondolná, hogy ez egy mennyire hatásos módszer. Természetesen, mindenki tudja, hogy az illata erős, azt azért mégsem gondolná, hogy képes elnyomni a füstöt. Ha nem hiszi, próbálja csak ki! Nincs más dolga, mint egy tálkába frissen őrölt kávét szórni, és elhelyezni valahol az autó belsejében. A második módszer még ennél is meglepőbb: ha faszént helyez el valahol, akkor az is semlegesíti a kellemetlen szagokat, főleg, ha füstről van szó. Viszont, azt tudni érdemes, hogy mindkét módszer csak akkor hat, hogyha már kellőképpen kiszellőztettük előtte az autót, úgyhogy ez az elsődleges dolog, amire oda kell figyelni.

Mesterséges módszerek

A többi módszer kevésbé természetbarát, viszont ugyanannyira hatásos (ha nem jobban…). Az ember biztosan feltételezi, hogy a vegyszerek hatékonyabbak, és gyorsabban dolgoznak. Ebben természetesen igaza is van, viszont az egyáltalán nem egy jó dolog, ha folyamatosan azokat lélegezzük be. Számos, füst eltüntetésére alkalmas vegyszer van, amit az üléshuzatokba dörzsölve nagyon hatékonyan alkalmazhatunk. Viszont, ha ezeket használjuk, akkor mindenképpen kell várnunk egy-két napot, amíg elpárolognak. Ellenkező esetben mérgezőek lehetnek az emberekre, akik a kocsiban ülnek, és próbálják élvezni a füstmentes utazást. Ha ezeket használjuk, arra is kell figyelnünk, hogy ne vigyük túlzásba őket, és ne legyen hátulütője (sok vegyszer ugyanis kellemetlenebb szagú tud lenni, mint maga a cigifüst).

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat