Hatékony módszerek a bogarak leszedéséhez a kocsiról

Nyilvánvaló, hogy minden közúti forgalomban használt autó esetében az a legfontosabb, hogy az megbízhatóan működjön. Az autós társadalom nagy részének az autó külső megjelenése is fontos, így a rendszeres takarítás során sokszor kell megküzdeniük különféle bogaraktól származó szennyeződésekkel. Mivel a harc állandó marad, jó, ha van néhány sikerre vezető praktikánk.

Többet ésszel, mint erővel

A téli hónapok kivételével folyamatosan számolnunk kell azzal, hogy hosszabb, de akár rövidebb utazások során is nagy mennyiségű bogártetem fogja tarkítani szeretett négykerekűnket. Ezeknek a változatos rovarnedveknek a letakarítása sokszor a vártál is nagyobb energiabefektetést igényel. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy mint az élet számos területén, itt sem fogunk jó eredményt elérni, ha nekiesünk a szennyeződéseknek, és erőből próbáljuk azokat eltávolítani. A kosz idővel valószínűleg eltűnik majd, azonban könnyen elképzelhető, hogy a művelet végére autónk fényezése is jelentős károkat fog elszenvedni. A fényezésen esett karcolások kijavítása pedig már egy jóval költségesebb helyreállítási műveletet fog eredményezni. Nézzük, mik lehetnek azok az alternatívák, amik károkozás nélkül eredményre vezethetnek.

Néhány praktikus tanács

Az első és talán legfontosabb tanács, hogy ha jelentősebb mennyiségű szennyeződést tapasztalunk egy utazás után, ne tétlenkedjünk! Minél tovább várunk a takarítással, a szennyeződéseket annál nehezebben tudjuk majd eltüntetni. Mindezért egyszerű kémiai folyamatok felelősek, hiszen a bogarak teteme savat tartalmaz, így azok folyamatosan képesek marni a fényezést. Magyarán ha tehetjük, minden hosszabb út végén mossuk át az autónkat. Ilyenkor még gyors és viszonylag jó eredményt fogunk elérni egy nagynyomású vízsugár segítségével is. A nagynyomású vízsugár már szinte valamennyi autómosó és benzinkút szolgáltatásai között megtalálható, így a folyamat végrehajtása vélhetően nem fog technikai akadályokba ütközni. Fontos, hogy a siker érdekében, a művelet megkezdése előtt, alaposan nedvesítsük be az autó teljes felületét. Jó megoldási alternatíva lehet, ha langyos vízbe valamilyen speciális bogároldó folyadékot öntünk. Az így kapott folyadékba alaposan mártsunk bele egy pamut rongyot vagy szivacsot, de szükség esetén egy már használaton kívüli törölköző is megteszi. Ezután határozott, körkörös mozgással töröljük át a szennyezett felületet. Várjunk pár percet, így a folyadéknak jut elég ideje a szennyeződések feloldására. Végül jöhet egy alapos öblítés, majd a megelőzésre gondolva némi wax felvitele.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat