Három dolog, amellyel pénzt spórolhatunk, ha van az autónkban

Egy műszaki hiba vagy egy baleset esetében az a legjobb, ha megelőzzük a bajt, viszont nem mindig rajtunk múlik, hogy ez sikerül-e. Ha pedig már megtörtént, a saját dolgunkat könnyíthetjük meg azzal, ha néhány hasznos dolgot tartunk az autónkban. Emellett több ezer forintot is megspórolhatunk.

  1. Indítókábel

Az indítókábel, hétköznapi néven „bikakábel” azt tudja, amit kevés más autós eszköz: már az első használatával visszahozza az árát. Kis internetes keresgéléssel, vagy a legközelebbi áruházban találhatunk számunkra megfelelőt. Már 1000 forint alatt is vehetünk indítókábelt, de itt is érvényes az olcsó húsnak híg a leve elv. Igyekezzünk masszívabb darabot választani, az autónk márkájához megfelelőt venni. Ebben segít a használati utasítás vagy egy megbízható autószerviz. Amint először lerobban a városban, és nem kell taxit hívnia a bikázáshoz, azonnal ezreket spórol majd meg.

  1. Telefontöltő

A szivargyújtóról működő telefontöltő ma már alapfelszereltség kell, hogy legyen az autónkban. A telefonok akkumulátorai sokszor a legrosszabb esetben merülnek le, a GPS-ek pedig olyan sebességgel „szívják le” az akksikat, hogy nehéz kiszámolni, meddig elég még a képernyőn megmaradt egy csík vagy pár százalék. Ilyen töltőt a benzinkutakon és az áruházakban is vehetünk, előbbiben pár ezer forintért, utóbbiban kicsit olcsóbban. Aki ráérős, rendelhet az interneten, így akár ezer forint alatt megúszhatja a dolgot.

  1. Üzemanyag

Járt már úgy, hogy azt érezte, csak a jóisten segítségével jut el a következő benzinkútig? Esetleg hogy ismeretlen terepen fogalma sem volt, mikor jön a következő töltőállomás, ezért az egész utazás idegeskedéssel járt? Ha van a csomagtartóban egy erre alkalmas tárolóeszközben öt, vagy akár csak két liter üzemanyag, sok gondot előzhet meg, emellett ad egy biztonságérzetet a tudat, hogy ha megáll az autó, még pár kilométert biztosan továbbmehet a tartalékba bekészített üzemanyaggal.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat