Gyakrabban előfordulnak a balesetek télen?

A téli vezetésnek több hátránya is van.  Bizonyára el sem kell elmondani hogy a vizes, jeges, havas utakon való vezetés  növeli a közúti  balesetek kockázatát.  Hetente világszerte több millióan ülnek autóba és indulnak el hogy találkozhassanak a családjaikkal és barátaikkal, és mivel egyre több az autó, a téli szezonban sokkal több közúti baleset is lehet a nehéz körülményekkel rendelkező utakon.

Valóban növekszik a balesetek száma télen?

A válasz egyszerűen az, hogy igen. Egy kutatás szerint, amely során biztosítási  beadványokat vizsgáltak egész évben,  az autó biztosítási beadványok 19 százalékkal növekedtek a decemberi hónapban, és ez a növekedés volt megfigyelhető a többi téli hónapban is. A balesetek száma még akkor is növekszik, hogyha viszontagságos időjárás miatt kevesebben indulnak útra.  A kisebb jellegű balesetek nagyban hozzájárulnak a bejelentett balesetek számának növekedéséhez a téli hónapokban.  Télen a legkeresettebb alkatrészek:  a fényszórók, az első és hátsó lökhárítók, valamint egyéb külső alkatrészek. A legrosszabb dolog a télen történt vezetés során az az hogy a jég, a hó, illetve az eső miatt elkerülhetetlenek a balesetek. Van viszont néhány óvintézkedés amit megtehet annak érdekében, hogy ne okozzon ön is közúti balesetet.

Tippek a biztonságos vezetéshez télen

Ha ön az a típusú vezető aki kedveli a hirtelen manővereket vagy gyakran veszi le a kezét a kormánykerékről,  akkor különösen figyeljen oda az útra a téli hónapokban.  Ha azt szeretné,  hogy a téli hónapokban is biztonságosan vezessen,  akkor soha ne vegye le a kezét a kormánykerékről. Ilyenkor nem érdemes hirtelen  mozdulatokat végezni. Mindig próbáljon meg finoman fékezni. A gumiabroncsok jó állapota is segíthet abban hogy elkerülje a téli közúti baleseteket. Elindulás előtt mindig bizonyosodjon meg arról hogy van elég nyomás a gumiabroncsokban, télen váltson át téli gumira és a hóláncok használata is előnyös lehet.  A gumiabroncsok azok amik az úton tartják önt, ezért  ha nem megfelelőek az időjárási körülményekhez  akkor később megbánhatja ezt. A téli lerobbanások 90 százaléka az akkumulátor problémáira vezethetőek vissza,  ezért mindig ellenőrizze az akkumulátor állapotát a téli szezonban,  nehogy az előtt menjen tönkre az autót mielőtt elindulna  az újévi bulira.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat