Furcsa autóproblémák

Egy sötét, ködös és félelmetes úton haladva, nyugtalannak érezheti magát az ember, egy ilyen hátborzongató környezetben. Ilyenkor fontos, hogy ne érezzük a járművünk megbízhatatlanságát. Egy tapasztalt vezető tudja, hogy a problémákat, előzőleg elvégzett karbantartással lehet megelőzni.

Félelmetes hangok és titokzatos füst a motorháztető alól

Körülöttünk minden nyugodt és csendes addig, amíg a kulcsot el nem fordítjuk az autózárban. Egyszer csak előtör egy furcsa hang, a motorháztető alól. Lehetséges, hogy ezt a furcsa és ijesztő hangot a szerpentin szíjak nyúlása okozza, valószínűleg kikoptak és a csigákon nem feszülnek megfelelően. A szíjtárcsa ilyenkor nem feszíti meg a szíjat, ami elcsúszik, és ettől jön létre ez a sikoltozó hang. Amikor a motor felmelegszik, a hang is elhalványul. A szíj cseréje, minimális anyagi ráfordítást igényel, és ezzel végleg megszüntethetjük a furcsa hangokat. Amennyiben a motorháztető alól, valami titokzatos füst jelenik meg, akkor sem kell nagy problémára gondolni. Ilyenkor nem segít, ha kiabálunk és elfutunk, hisz ebben a helyzetben ez semmire nem megoldás. Parkoljunk le és nyissuk fel a motorháztetőt. Amennyiben kisebb mennyiségű füst jelentkezik, akkor általában valamilyen folyadék, például az olaj, vagy a hűtőfolyadék lehet az oka a füstnek, melyek valamilyen forró, például kipufogócsővel érintkeztek, és ettől gyulladtak be.

Kellemetlen szagok és hirtelen motor leállás

A nyersolaj egyik természetes összetevője a kén. A feldolgozás után és az EPA-csökkentések ellenére is megtalálható a benzinben. Ennek tisztításáról a kipufogó rendszer gondoskodik, viszont a hibás szenzor kidobja a keveréket, így a kipufogón keresztül, az a kén, ami nem égett el, távozik. Ezek az érzékelők olcsón beszerezhetőek és könnyen rögzíthetőek. Amennyiben nem cseréljük ki időben, még érezni fogjuk a kellemetlen szagokat a kipufogón keresztül, valamint ez a katalizátor meghibásodásához is vezethet, ami elég lényeges anyagi ráfordítást fog igényelni. Autóvásárláskor, mindenki reméli, hogy az ő járműve hosszú élettartamú lesz, és problémamentesen használhatja majd, viszont előfordulhat egyes járműveknél, hogy rövidebb ideig szolgálnak bennünket. Meghibásodáskor lehetséges, az új motor ára, vagy a szerelési költségek, meghaladják a jármű értékét. Néha úgy tűnhet, semmi ok nélkül adják fel a működést és azt gondolhatjuk, hogy valami titokzatos erő célozhatta meg a járművünk elektronikáját. Ez zavaró, szomorú és kísérteties.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat