Elkerülhető hibák vezetés közben

Minden gépkocsivezető követ el néha hibákat, legyen az kezdő vezető, vagy olyan, aki már több évtizede megszerezte a jogosítványát, hiszen tévedni emberi dolog. Viszont a legapróbb hibák is okozhatnak súlyos baleseteket, amelyek komoly összegekbe, vagy akár emberéletekbe is kerülhet. Éppen ezért mindent meg kell tennünk ezért, hogy megelőzzük a legapróbb hibákat is.

A hirtelen elindulás és a gyakori ellenőrzések hiánya

Az első hiba amit rengeteg gépkocsivezető elkövet az az, hogy úgy indulnak el, hogy még nem melegedett fel a motor. Mindig meg kell várni amíg a motor működőképes hőmérsékletre melegszik még mielőtt erőteljesebben gázolna és hirtelen elindulna. Ha megvárja, hogy a motor felmelegedjen, akkor így megengedi neki, hogy működésre készen álljon, tehát érdemes nagyjából 10-15 másodpercet várni elindulás előtt. Idősebb autók esetében érdemes akár 20 másodpercet is várni, hiszen az az 5 másodperc semmi, viszont a baj bármikor bekövetkezhet ha gyorsan indul el. A második hiba az, hogy a vezetők nem túl gyakran ellenőrzik autóik alkatrészeit. Az ellenőrzés nagyon fontos, hiszen amikor minden nap vezetünk nem vehetjük biztosra, hogy éppen nem keletkezett-e defekt vagy hogy egy másik probléma nem állt-e elő. Mindig győződjön meg arról hogy a megfelelő motorolajat használja és hogy mindig van-e elegendő hűtővíz, de azt is érdemes sűrűbben ellenőrizni, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek-e, hiszen ha nem, akkor ez esős időben nem kis problémát okozhat.

A legtöbben nem olvassák el a használati utasítást és a keréknyomásról is megfeledkeznek

A használati utasítás az egyik legalapvetőbb dolog, amikor megvesz egy új autót. Semmiben nem kerül azt elolvasni mindössze néhány percet kell erre áldozni. Ha elolvassa a használati utasítást, akkor nem fogja eltéveszteni a gombokat, és mindent tudni fog az adott autóról, annak belsejéről és külsejéről is. Ráadásul manapság már minden autó különböző, ezért érdemes tudni a különbségeket. A keréknyomás is olyasvalami, amiről nem szabad megfeledkezni, hiszen nem jó, ha a gumik nem rendelkeznek a megfelelő nyomással, viszont az is árthat ha túl sok bennük a nyomás. Ez komolyan veszélyeztetheti a stabilitást a fékezést, a teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot is. Az ajánlott gumiabroncs nyomás általában megtalálható az ajtókereten vagy a használati utasításban, de néha még az üzemanyagtartályból is kilesheti ezt az információt.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat