A forgalmi dugók okai

A forgalmi dugó legtöbbször a figyelmetlen sofőrök és a naponta ingázó autósok miatt keletkezik. A túlzsúfolt közlekedési útvonalaknak és a tömegközlekedésnek jobbnak kellene lennie, valamint a sofőröknek is nagyobb figyelmet kellene szentelniük a biztonságos vezetésre, mellyel elkerülhetnék a baleseteket és a dugókat is.

A követési távolság fontossága

A közlekedési problémákkal vannak, akik naponta, munkába menet szembe néznek. Ezzel sok szabadidejüket elveszítik, stresszesek lesznek a mindennapjaik, nem beszélve a pénzveszteségről, amit a dugóban töltött üzemanyag fogyasztás okoz. Ezen mindenképp szükséges változtatni és találni kell egy olyan megoldást, amivel megoldhatjuk ezt a problémát. Ahhoz, hogy elkerüljük a baleseteket, mindenképp tartsuk be a követési távolságot. Sok sofőr manapság, nem figyel erre oda, pedig nagyon lényeges, hisz naponta ez miatt történnek a dugók. Ha túl közel megyünk egy másik autó hátuljához és az hirtelen lefékez, nem lesz időnk arra, hogy időben megálljunk és elkerüljük az ütközést. Mindig figyeljünk oda, hogy legalább 3-4 autó hossza legyen köztünk és az előttünk haladók közt, mert csak így biztosíthatjuk az elegendő időt a megállásra, a váratlan történések esetén. Ha az út vizes, akkor fokozzuk még ezt a távolságot, akár 6-8 gépkocsi hosszára.

Balesetek megelőzése

Az autópályák és a kettős úttestek a legbiztonságosabb utaknak számítanak. Itt nincs szembejövő fogalom, mindenki ugyanazt az irányt követi, széles és egyenes sávok vannak, valamint a fényszórók sem zavarják a közlekedést, melyek mind lehetővé teszik a gyorsabb haladást és a biztonságos vezetést. Ezek a pozitívumok mellett, mégis szinte naponta megesnek balesetek. A legfontosabb ok, hogy sokszor nem szentelünk elég figyelmet a vezetésnek. Reggelente elmerengünk a kocsinkban, a fűtést feljebb kapcsoljuk, a reggeli rádióműsorunkat felhangosítjuk, és teljesen megfeledkezünk az időjárásról is, már a munkára gondolunk, az ünnepekre, a gyerekekre és nem figyelünk az autónkra és a többi úthasználóra sem. Előfordulhat az is, hogy egy sofőr megszunnyad a volán mögött. Figyeljük állandóan a tükreinket és a többi úthasználót is, ne csak akkor, ha kerülni szeretnénk, mert ezzel számos balesetet elkerülhetünk. A biztonság érdekében, ha két, illetve három sávos úton közlekedünk, akkor mindig az oldalsó, „lassabb” sávot választjuk, csak a kerülésre vegyük igénybe a középsőt, és ezután térjünk vissza a jobb oldaliba. Az esős, ködös és csúszós útviszonyok esetén, mindig lassabban haladjunk, mivel ilyenkor a gumiabroncsok nem tudják biztosítani a szükséges tapadást, amire nagy sebességnél szükségünk lenne.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat