Biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője

Továbbra is biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője. A francia PSA konszern tavaly vásárolta meg az Opelt a General Motorstól, és az új anyacég tervei arra utalnak, hogy rendkívül fontosnak tekinti a magyarországi üzemet.

Több változatot is gyártanak az év motorjából

Az Opel tulajdonosváltását követően is biztosítva van a szentgotthárdi autógyár jövője, a kormány együttműködik a vállalattal a magyar beszállítói kör bővítése érdekében. 2020-tól Szentgotthárdon a PSA számára több motorváltozat is gyártásba kerül abból a típusból, amelyet már háromszor választottak meg az év motorjának. A gyár addig folytatja a mostani tevékenységét. A francia PSA konszern tavaly megvásárolta az Opelt a General Motorstól. A kormány ezt követően azonnal kapcsolatba lépett az új anyacéggel, hogy tárgyaljon a szentgotthárdi üzem jövőjéről, hiszen egy nemzetközi nagyvállalat felvásárlása sokszor átalakításokkal és a működés átszervezésével járhat. Az új tulajdonos tervei mind arra utalnak, hogy Európa második legnagyobb autógyártója fontosnak tartja a fejlett technológiával dolgozó magyarországi üzemet.

Magyarország továbbra is az autógyártás európai nagyhatalma

Az eddigi adatok azt mutatják, hogy az autóipar lendülete 2018-ban is fennmaradhat, hiszen az ágazat januári teljesítménye tíz százalékkal nőtt, az idei tizenöt nagyberuházásból kilenc az autóipart érintette. A legnagyobb elsőkörös beszállítók kapacitása folyamatosan bővül, az Audi január óta már elektromos motorokat gyártását is megkezdte Magyarországon, és épül a Daimler új üzeme Kecskeméten, így Magyarország továbbra is az autógyártás egyik európai nagyhatalma lehet. Az új gyártási folyamathoz szükséges beruházások már megkezdődtek Szentgotthárdon, a terveket felerészt helyi beszállítókkal valósítják meg. A magyarországi üzem mellett szólt a fejlett gyártási technológia, a versenyképesség és a teljesítmény is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat