Bérelj kocsit applikációval – új autómegosztó jelent meg hazánkban

Egy regisztráció után okostelefonja segítségével bárki kibérelhet magának egyet abból a 240 új autóból, amelyet a DriveNow autómegosztó szolgáltatás keretében helyeztek forgalomba Budapest belvárosában, egy 63 négyzetkilométeres területen. A perc alapú fizetés mellett egész napra is elvihetjük a kocsikat.

Újabb kocsik a budapesti utakon

Nincs autód, de szeretsz vezetni? Ki akarod kerülni a taxizással járó bonyodalmakat? Szereted az új dolgokat, és bátran kezeled az okostelefonodat? Az autómegosztást neked találták ki! Az angol share szó, azaz a megosztani kifejezés mára minden iparágban trenddé vált, az internetes alapú lakásmegosztás, a telekocsis szolgáltatások egyaránt elterjedtek mindenfelé. Hazánkban ezekhez képest újabb az autómegosztás intézménye, de eddig is több szolgáltató próbálkozott egy saját flotta nyereséges működtetésével – egyelőre a fővárosban, Budapesten. Most itt az új jelentkező, a DriveNow Magyarország, amelyet a Wallis Autómegosztó Kft. franchise-rendszerben működtet. Az anyacég a BMW-csoporthoz köthető, ez pedig talán garancia lehet a sikerre, vagy legalábbis a megosztásra kínált autók minőségére. A BMW és a Daimler közös szolgáltatását már négymillióan használják a világ harminc nagyvárosában, ezekhez csatlakozott április végén Kelet-Közép-Európából elsőként Budapest.

Kecsegtető az elektromos BMW i3-as

A magyar fővárosban 240 autót „szórtak szét”, ezekbe huppanhat be bárki, ha regisztrált a cég rendszerében, és letöltötte az ehhez kitalált okostelefonos alkalmazást. Nyolc különböző modell közül lehet válogatni – persze az is számít, hogy éppen milyen kocsi található hozzánk a legközelebb. Az biztos, hogy a városban kijelölt 63 négyzetkilométeres területen a negyven elektromos BMW i3-as lesz az egyik legnépszerűbb a kínálatból. A folyamat? Említettük a kötelező regisztrációt, amellyel nem árt sietni: csak az első 5000 embernek ingyenes, utána 4990 forintba kerül, majd ez az összeg emelkedik 9990 forintra. Cserében kapunk 25 ajándékpercet, valamint a lehetőséget, hogy beüljünk a cég autóiba. Az applikációban be lehet állítani, milyen megoldást szeretnénk: létezik a taxisokhoz hasonló, perc alapú, de bérelhetőek az autók három, hat és kilenc órára, valamint egész napra is. A DriveNow Magyarország komoly vállalást tett a szolgáltatás beindításával, hiszen az eszközállomány értéke hárommilliárd forintot tesz ki. Hogy ez mikorra térülhet meg, nem tudni, de az autómegosztás piaca fellendülőben van, úgyhogy hosszabb távon tervezhetnek hazánkban.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat