Az év legjobb vontató autója lett a Peugeot 5008

Kategóriájában a Peugeot 5008-at választották az év legjobb vontató autójának a Towing Car of the Year megmérettetésen. A kocsi a sávváltásban, az akadályok kikerülésében és az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedően teljesített.

2007 óta vontatnak a díjakért

Ha nem tudná, minden évben több kategóriában rendeznek versenyt, vagy ha úgy tetszik, vetélkedést az év legjobb vontató autója díjakért, ezt angolul Towing Car of the Year-nek nevezik. A megmérettetést három brit szaklap találta ki még 2007-ben, azóta minden évben kiosztják az elismeréseket. A teszt lényege, hogy az autó mögé egy a saját tömegének 85 százalékát nyomó utánfutót akasztanak, ezzel kell egy zárt tesztpályán 95, jobb esetben pedig 110 kilométeres óránkénti sebességgel manőverezniük. Átlagos sofőr számára lehetetlen feladatnak hangozhat, hogy ilyen körülmények között trükközzön valaki, itt mégis be kell mutatni néhány fékezési manővert, szlalomot és éles kanyart. Azt nem lehet megcsinálni, hogy direkt erre a tesztre turbóz fel valaki egy modellt, mert a kocsik utánfutó nélküli viselkedését is vizsgálják. Szóval nem csak és kizárólag „vontatót” keresnek, hanem olyan kocsit, amely a való életben minden igényt kielégít, és akkor sem jön zavarba, amikor mögé akasztanak valamit.

Kétliteres dízelmotor kellett a sikerhez

Saját kategóriájában egyébként a Peugeot 5008 nyert, amelyet idén már megválasztottak az év legjobb nagyméretű szabadidőjárművének. A francia gyártó kocsija a sávváltásban és az akadályok kikerülésében volt a legjobb, de az egyenes vonalú fékezésben is kiemelkedőt mutatott. A versenybe benevezett modellben 2.0 literes dízelmotor volt, a feladatok végrehajtásában pedig a nyolcfokozatú automataváltó segített. A zsűri kiemelte: bár a végeredményen nem változtatott, azt is fontos hangsúlyozni, hogy a Peugeot 5008 nem csak jól oldotta meg a feladatokat, hanem még jól is néz ki…

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat