Az autówaxok rengetegében – milyet érdemes választani?

Ma már számos autówax található a boltok polcain. Nem mindegy, hogy melyik kerül a kosárba. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt az autówaxokkal kapcsolatban és azt is eláruljuk, hogy melyiket érdemes választani.

Hozzájárulnak a csillogás biztosításához és védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen

Nemcsak az autó megfelelő fényezésére kell időt és energiát szánni, hanem a végeredmény megőrzésére is. Ebben segítenek a különféle autówaxok, hiszen hozzájárulnak a csillogás biztosításához, valamint védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen. Vajon melyik a jó választás? Az, hogy melyik az ideális autówax, esetenként eltér, számos tényezőtől függ. Például családi autók esetében, lehet, hogy csupán egy fújós változat felvitelére van idő, míg mások jóval több időt szánnak a fényezésre és nekik inkább az autóviasz felel meg. Továbbá a gépjármű használata is fontos szempont az autówax kiválasztása során. A ritkán használt, garázsban őrzött autók esetében a hangsúly a látványos csillogáson van. Ezzel ellenben, a mindennap használt, praktikus célok miatt megvásárolt autók esetében fontosabb a csillogásnál, hogy mennyire véd az autówax a sárfelverődés és a kavicsok okozta károk ellen.

Az autóhoz és a pénztárcához kell igazítani a választást

Az említetteken kívül még számos különbség felsorolható, például az autó színe, hiszen más-más autówax jó a sötét fényezés és a fehér fényezés esetében. Jó választás lehet a természetes carnauba alapú autówax, mely a csillogás mellett UV-védelmet is biztosít. Amennyiben nincs idő ennek a változatnak a felvitelére, carnauba tartalmú quick detailer is választható, hiszen a szórófejes változatot elegendő a felületre fújni és aztán letörölni. Szóval gyorsabban felvihetőek, gyors fényezésre alkalmasak. A hard autówaxok azok számára ajánlottak, akik előnyben részesítik az erős védelmet és a kényelmes használatot, hiszen ebből a változatból csupán annyi kerül a felületre, amennyi éppen szükséges. Ezek a waxok inkább azokhoz az autókhoz valók, melyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A soft autówaxok pedig sokkal szebben teríthetőek és nagyobb csillogást eredményeznek. A soft változatok inkább azokhoz az autókhoz javasoltak, melyek kevesebbet közlekednek az átlagosnál. Összességében elmondható, hogy az ideális autówax felvitele nem okoz gondot, nem keletkezik miatta felesleges kiadás és a végeredmény elégedettséggel tölti el az autó tulajdonosát. Mindenkinek a saját autójához és pénztárcájához érdemes igazítania a választást.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat