Az autóm egy kicsit én vagyok – fontos a teljesítmény, de a komfortérzet sem utolsó

Mindig csak a sebesség, a teljesítmény, a fogyasztás! Pedig nem csak ezeken múlik, milyen élmény egy autót vezetni. Apróságnak tűnő dolgok is komfortossá, kellemesebbé tehetik az utat. Mint például egy érintőképernyő – de akár a kormány borítása is.

Felejtsük el a Wunderbaumot!

Amikor az autónkról beszélünk, általában a szokásos paramétereket említjük. A kényelem másodrendű a teljesítmény és a biztonság mellett: kit érdekel, mennyire puha az ülés, az a lényeg, mennyit fogyaszt meg mennyi idő alatt gyorsul fel százra, persze az sem árt, ha átmegy a műszaki vizsgán. A szín is csak a viccbeli nőket érdekli, akik a márkákat nem tudják megkülönböztetni, de a barackrózsaszínt a magentától bármikor. Bár ismertünk egy autószerelőt, akinek az volt az álma, hogy úgy nézzen ki belülről a gépe, mint Jockey Ewingé a Dallasból: nem tudjuk, teljesült-e végül az álma. Igen, a komfortérzetet az is fokozhatja, ha az autó úgy néz ki belül, ahogy nekünk tetszik. Akkor egy kicsit azért jobb sokat vezetni, nem véletlen, hogy a kamionsofőrök vezetőfülkéjében mindig van valami vicces, egyedi, csak a sofőrre jellemző. Például nem a szokásos Wunderbaum himbálózik a műszerfal fölött, hanem valami egyénibb dolog – és az illatosítást máshogy oldják meg. Elég körülnézni a webshopokban, autós szaküzletekben, hogy lássuk, mennyi lehetőségünk nyílik egyedibb kiegészítők, vagy éppen a vezetést, navigálást megkönnyítő eszközök beszerzésére.

Nyugodtan vezethet, nem kell keresgélni

Nem jó a kormány fogása? Van arra is huzat. Kényes a telefonálásra? Rengetegféle kihangosító szettet és telefontartót talál – már tényleg csak a szájára lesz szüksége a beszédhez. Nem hallgathatjuk el, hogy a legújabb kutatások szerint kihangosító szettel is veszélyes telefonálni vezetés közben, mert elvonja a figyelmet az útról. A korszerű autókba már olyan érintőképernyőt szerelnek, ahol szinte minden egyben van: a navigáció, a multimédia, a telefon kihangosítása, a fedélzeti számítógép… Nyugodtabban vezet a sofőr, ha mindent megtalál egy helyen, minden kézre esik, amire szüksége lehet, hogy célhoz érjen. Persze mielőtt nekilát egyéniesíteni az autóját, gondoljon az alap karbantartási feladatokra is! Megvannak a téli gumik? A karosszériát felkészítette a hideg, lucskos időre, összerakta a téli „túlélőcsomagot”? Működni fog a fagyos reggeleken az akkumulátor? Milyen állapotban van a pollenszűrő, nem párásodik majd be az autó? Amennyiben mindenre felkészült, lehet elmélkedni a jármű kényelmi tuningolásán. Semmi nem fagy be, nem rozsdásodik, nem lyukad ki a téli hónapokban – és milyen szép égszínkék ez az üléshuzat!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat