Az autó felfüggesztésének módosítása

Nagyon sokan tuningolják fel az autójukat, sokak azért, hogy jól nézzen ki, sokan viszont azért, mert valamilyen hatást akarnak elérni vele, amely könnyebbé és komfortosabbá teszi az autózásaikat. Akármelyik esetről is legyen szó, drága alkatrészekről és költséges felszereltetésről beszélünk, amelyet nem mindenki engedhet meg magának. Azonban ha megteszi, biztosan nem fogja megbánni, főleg, ha a komfortot szolgáló berendezések mellett dönt.

Az autó felfüggesztés tuningolása

Ha valaki úgy dönt, hogy olyan szerkezettel tuningolja fel az autóját, amely megkönnyíti és kényelmessé teszi a vezetési folyamatot, akkor biztosan pontos elképzelései vannak arról, hogy miért és hogyan akarja ezt megvalósítani. Leggyakrabban az olyan eszközöket részesítik előnyben, amelyek az autó stabilitásában segítenek. Ilyenek például a lengéscsillapítók, amelyeknek az a szerepük, hogy a felfüggesztést tegyék stabilabbá. Ha úgy döntünk, hogy módosítjuk az autó felfüggesztését, akkor az először is azzal jár, hogy kicseréljük a gyári teleszkópokat egy másik jobbra. Persze, ez még önmagában nem hozza meg a kívánt eredményt, hiszen ahhoz, hogy elérjük a kívánt célt, sokkal több intézkedésre van szükség. Érdekes, hogy az embereknek gyakran azért jut eszükbe módosítani a felfüggesztésen, mert az meghibásodik, és ki kell cserélni. Ha már ki kell cserélni, akkor gyakran választják a jobbik opciót a rosszabb helyett. Azonban mindennek az alapja a helyes, jól működés. Ha ez nincs meg, lehet akármilyen tuning, az autó nem lesz használható. Nézzük, hogy mik azok a jelek, amelyek a felfüggesztés meghibásodására utalnak (mind az alap, mind a tuningautó esetében).

A felfüggesztés problémái

Az első és legfontosabb a jobbra, vagy balra húzás. Ha ezt tapasztaljuk, akkor szinte teljesen biztos, hogy a felfüggesztéssel van a baj. Ilyen esetben el kell menni egy szervizbe, hogy ők mondják meg, hogy mennyire súlyos a probléma. A legtöbbször azonban nem okoz akkora gondot, meg lehet úszni egy sima beállítással is. A második gyakori jelenség, amely a felfüggesztés hibájára utal, az a rángatózás. Ilyenkor nagyon kényelmetlen a benne ülők számára, hiszen a megszokott egyenletes útfelülethez képest az egyenletlent érzékelik. Ha valakinek nem bírja a gyomra az utazást, bizony pokoli lehet. Természetesen ezek nemcsak kényelmetlenek, de veszélyesek is, úgyhogy ha valaki ezeket tapasztalja, akkor nagyon gyorsan el kell mennie, és egy szakember segítségét kérnie, amíg nem súlyosbodik még jobban a helyzet.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat