Audi Q4 e-tron – megkezdődött a gyártás a szászországi Zwickauban

A szászországi Zwickauban megkezdődött a teljesen elektromos kompakt modell, az Audi Q4 e-tron gyártása. Ez az első elektromos szabadidő-autó, amit az Audi Németországban gyárt – olvasható az Audi oldalán.

Az Audi Q4 e-tron világpremierjét április közepén tartják

Zwickau és az Audi története időben régre nyúlik vissza, hiszen 1909-ben ebben a városban kezdődött el az Audi-személyautók gyártása. Az utóbbi években a gyár átalakult és ma már kizárólag elektromos autókat gyártanak. Az Audi Q4 e-tron a Volkswagen-csoport által kifejlesztett moduláris elektromos platformra épül. Ugyanazon a gyártósoron történik az összeszerelése, mint a Volkswagen ID.4-é. Az Audi Q4 e-tron összeszerelésében a Volkswagen-gyár mintegy 1400 alkalmazottja vesz részt. Illetve további száz Audi-alkalmazott is részt vett a gyártás elindításában. A karosszériaelemek gyártásához szükséges présszerszámok az Audi saját szerszámgyárából származnak. Az Audi Q4 e-tron kiváló minőségével és használhatóságával garantáltan elkápráztatja majd az autótulajdonosokat. A modell világpremierjét április közepén tartják, az európai autópiacon 2021 nyarától lesz elérhető. Az Audi Q4 e-tronnal vonzó áron lehet belépni az elektromos mobilitás prémium világába. Tágas belső térrel rendelkezik, illetve az információk többrétegű megjelenítését lehetővé tevő műszerfallal is. Ráadásul az Audi Q4 e-tron úttörő a kategóriájában a kiterjesztett valóságelemeket alkalmazó vetített kijelzőjével.

Az Audi 2025-ig több mint húsz teljesen elektromos autóval rukkol elő

Az Audi Q4 e-tron gyártása karbonsemleges, a gyár kizárólag megújuló energiát használ a gyártás során, továbbá hatékony saját hő- és villamoserőművel is rendelkezik. Emellett egyéb erőfeszítéseket is tesz a környezetért, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért az Audi, hiszen az Audi Q4 e-tron életciklusának a végén az autó akkumulátorát újból fel lehet használni vagy újrahasznosítani az akkumulátorgyártás nyersanyagainak kinyerésével. Az Audi itt nem áll meg, hiszen tovább folytatja a fejlesztéseket és arra törekszik, hogy 2025-ig több mint húsz teljesen elektromos autóval rukkoljon elő. Mindemellett pedig tovább szeretné bővíteni a konnektoros hibridjeinek a számát is. Az ingolstadti és a neckarsulmi gyárak, vagyis az Audi fő gyártási helyszínei szintén bekapcsolódnak az elektromos autók gyártásába. A tervek szerint 2022-ben elkészül az első olyan Audi, mely a Porschéval közösen fejlesztett PPE, vagyis prémium elektromos platformra épül.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat