A Scala nevet kapta a Škoda új kompakt modellje

Leleplezték a Škoda legújabb modelljének, a Scalának a sziluettjét. Az új típusnak komoly szerepet szánnak, ettől várják a márka magasabb szintre emelését. Az egyébként nagysikerű Rapid modellt fogja leváltani, hogy milyen sikerrel, azt majd a jövő dönti el.

Scala, azaz lépcső

Vadonatúj terepkupéjának bemutatása után sem tétlenkedett a Škoda, hiszen egy még nagyobb jelentőségű újdonságot is a nagyérdemű elé tártak. A Scala jelentése lépcső, így az elnevezés tökéletesen demonstrálja azt az előre beharangozott tényt, hogy a Škoda még magasabb szintre próbálja emelni a márka már most is kedvező megítélését. A név egyébként nem egyedi, hiszen volt már a Yugo márkának is egy Scala nevű modellje, azonban az közel sem nevezhető sikertörténetnek. Az első információk csak arról szóltak, hogy ez lesz az első olyan modell, aminek a hátsó részében nem a jól megszokott indiánfej, hanem a márkanév lesz kiírva a csomagtérajtó teljes hosszában. Vélhetően nemcsak külalakban lesznek nagy változások, a belső formavilág és a műszaki teljesítmény terén is jelentős innovációkra lehet számítani. Amennyiben a motorikus adatokat vizsgáljuk, az új modellről annyit lehet tudni, hogy 90 és 150 lóerő közötti teljesítménnyel felruházva gördülnek le a futószalagról, és egy 1,0 literes CNG gázüzemű blokk is lesz a kínálatban. A Rapidhoz képest minden szinten méretnövekedés jellemzi a Scalát, hiszen a szélesség 1793, a hosszúság 4362, a tengelytáv pedig 2649 milliméter lesz. Amennyiben valaki hajlandó felárat fizetni, akkor 15 milliméterrel ültetett sportfutómű is igényelhető. Ami igazán vonzóvá teszi a Scalát, hogy a szerény külső növekedés jelentős beltéri többletet eredményez. Meglepő, de igaz, hogy a hátsó üléseknél található térdhely pontosan akkora lesz, mint amennyit egy Octavia esetében tapasztalhatunk. A csomagtartó térfogata is nagyobb, mint a Rapid esetében, hiszen itt már 1410 literes térfogatot tölthetnek meg a leendő tulajdonosok.

Innovatív megoldások

Sok új technikai fejlesztést építenek az autóba, az első és kívülről leglátványosabb újítás a LED-es fényszórók alkalmazása. A motorosan kihajtható vonóhorog, az elektromos csomagtérajtó és a dinamikus hátsó irányjelző is a modern irányváltást, azaz egy lépcsővel magasabb technikai fejlettséget hivatott prezentálni. További újítás, hogy a Scala esetében már lehetőség lesz mobiltelefonról is irányítani az ajtózárakat. A beépített SIM-kártyának köszönhetően biztosított az állandó kapcsolat a vészhívóközponttal, sőt ez fedélzeti wifiként is funkcionálhat.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat