A legnagyobb darabszámban értékesített autó

Mióta megszülettek az autógyártó vállalatok, folyamatosan rivalizálnak egymással. Hogy melyik a legjobb autó, arra nincs egyértelmű válasz, viszont sokat sejtet, hogy melyikből adták el a legtöbbet. Mi kell ahhoz, hogy egy maghatározott autóból a legtöbbet adják el világszerte? A kérdésre roppant összetett a válasz. Nyilván fontos, hogy jól nézzen ki, praktikusak legyenek a méretei és tökéletesen megbízható legyen. A japánok tudják, hogy mi a siker titka, ugyanis a Toyota Corolla végzett az összesített eladási lista élen.

Egy világhódító dinasztia 12 generációja

Az első Toyota Corollát 1966-ban mutatták be, és alig néhány év múlva, már tartott is a világot meghódító hadjárat. Az első modell egy kétajtós szedán változat volt, ám alig egy év elteltével már gyártották a négyajtós verziót is. Egyszerűen azért, mert nem sajnálták az időt és az energiát piackutatásra fordítani, ami megmutatta nekik, hogy jelen modell esetében a négyajtós megoldás a kelendőbb változat. A második generáció 1970-ben debütált, és ha lehet, még sikeresebben koptatta az aszfaltot, mint az első típus. Minden új modell esetén kijelenthető, hogy néhány centivel növelték a tengelytávot. 1983-ban jelent meg az ötödik generáció, ami azért mondható különlegesnek, mert innentől fogva a kupé verziót leszámítva az összes Corolla első kerékmeghajtást kapott. A tervezés és termelés egy kicsit sem lassult, ennek köszönhetően gyakorlatilag ötévente legurult a gyártósorról egy új Toyota Corolla-generáció. Jelenleg a tizenkettedik szériánál járunk, amely az előzőkhöz hasonlatosan folyamatosan ostromolja a világ minden táján az eladási listák élét.

Világrekord a számok tükrében

Bár kezdetben még nehezen férkőztek a japán autók a nyugati autóstársadalom bizalmába, a Toyota és főleg a Corolla, gyorsan az egyik legkedveltebb típussá nőtte ki magát. Mindez azt eredményezte, hogy a gyártó túl van több 43 millió darab értékesítésén. Érdekesség, hogy olyan gyors ütemben fogytak az autók, hogy a gyártó nem tudta megmondani, kinek a tulajdonába került a negyvenmilliomodik gépkocsi. A siker egyébként töretlennek mondható, hiszen a teljes vizsgált 2019-es esztendő tekintetében, a Corollát értékesítették a legnagyobb darabszámban, konkrétan 534 ezer 454 darabot adtak el a világ minden részén. Tovább emeli a japán gyártó sikerét, hogy a tavalyi értékesítések tekintetében a második helyen is egy Toyota, a RAV4 áll több mint 400 ezres eladott példányszámmal. Az adatok ismeretében bátran javasolhatjuk, hogy ha valaki saját autógyár létrehozásával töltené a szabad hétvégéit, kérjen tanácsot a Toyota vezetőitől.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat