A Dubaji luxus rendőrautók világa

Az ember gyarló, sokszor követ el apró baklövéseket, vagy akár súlyos bűnöket is. Történjen bármi, egyel azért soha ne próbálkozzunk: autóval meglépni a dubaji zsaruk elől.

A rendőrségnek is illenie kell a luxus-összképhez

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, s a világ egyik leggazdagabb városa. Éppen ezért a nemzeti rendőrségnek sincsenek anyagi gondjai… Annyira nincsenek, hogy a világ legfullossabb és legdrágább autóit is rendőri szolgálatba állítják. Persze a pálmafák és gigászi felhőkarcolók városában nem csak ilyen sportautókkal járőröznek a zsaruk; szép számmal használnak olyanokat is, amik 300-400 km/h-val is tudnak menni. Ha Dubajban járunk, ne lepődjünk meg tehát, ha Lamborghinivel, Aston Martinnal, Bentley-vel, Ferrarival vagy Chevrolet-val látjuk furikázni a rendőröket.

A valódi munkát hagyományos rendőrautók végzik

A dubaji luxus-rendőrautókról mindenkinek az jut eszébe, hogy a tömérdek luxus sportkocsi miatt kellenek gyors járőrautók. Ám a valóságban ezeket nem, hogy üldözéshez, de semmilyen más akcióhoz sem alkalmazzák. Egy Bugattival őrködő rendőr például már egy kisebb lopáshoz is segítséget hív, ami viszont csak hagyományos kocsival érkezik. A hagyományos szó természetesen nem a mi hétköznapi szavunknak felel meg, hanem pl. egy BMW-nek vagy valamely amerikai SUV-nak. A gyorshajtás lebuktatásához pedig nem is a méregdrága autókat használják, hanem a sebességmérőt. Az autópályákon minden kilométeren található egy, és ha az autós 140-nél gyorsabban megy, akkor 600 dirhammal – kb. 42 000 forinttal – gazdagítja az ottani államkincstárat. Még ez sem mondható kimondottan szigorúnak, ám a büntetést úgy szabják ki, hogy ha a delikvens bámészkodik a tájban és mondjuk 4 kilométeren át megy 150-el, akkor néggyel szorzódik a büntetés is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat