4 nyomós érv az időszakos szervizelés mellett

Ha csak nem egy ritka modell vagy egy oldtimer gazdája vagy, az autó sokkal inkább egy nagy kiadás, mint sem egy vagyontárgy, ami különlegességnek számít. Nem csak a tankolására, kötelező biztosítására kell költened rendszeresen, ugyanúgy számolnod kell az időszakos szervizeltetés költségeivel is.

Céges autóval jársz? Akkor szerencsére nem neked kell gondoskodnod a kötelező szervizről, a munkáltató kifizeti helyetted. Autótulajdonosként viszont nem szabad sajnálnod a pénzt a kocsi karbantartására, pláne, ha minél hosszabb ideig meg szeretnéd tartani az értékét. Soha nem tudhatod, mikor kapsz kedvet egy új autó vásárlásához, olyankor pedig jól jön a régiért kapott pénz. A leendő tulajdonos bármikor elkérheti a kocsi szervizkönyvét, a javításról szóló számlákat; elég árulkodó tud lenni, ha nem tudod őket bemutatni… Ami az időszakos szervizelés esedékességét illeti, az autód kézikönyvében garantáltan megtalálod az erre vonatkozó információkat – mindig ehhez igazodj! Ne próbálj spórolni a karbantartási költségeken, mert ezzel nem csak a biztonságodat kockáztatod, de hosszabb távon akár nagyobb kiadásra is számíthatsz majd miatta. Cikkünkben most 5 nyomós érvet szedtünk össze, melyek bizonyítják a kötelező szerviz fontosságát.

Növeli az autód élettartamát

Az alapos, körültekintően végzett időszakos szerviz garantálja az autó és utasainak biztonságát, biztosítja a különböző autóalkatrészek hatékonyságát, megfelelő teljesítőképességét. Minden kocsinak megvan a mechanikus működése, elektromos teljesítménye, kenőanyagai és munkafolyadékai. A kötelező szervizelés során ezeket a tényezőket vizsgálják a szerelők, és végzik el a gyári előírásoknak megfelelően az adott karbantartási műveleteket. Az alkatrészek jó állapotban tartása tagadhatatlanul maximalizálja az autó élettartamát.

Nem igazán kell drága, váratlan javíttatásra számítani

Időszakos szerviz során még időben kiderülhetnek bizonyos problémák, esély az esetleges meghibásodásokra. A problémák megelőző jellegű elkerülésének, a kialakulóban lévő nagyobb hibák időbeni észlelésének köszönhetően nem kell váratlan „meglepetésekre” számítanod, kisebb az esélye a zsebbe nyúlós javíttatásoknak. Az autónak és neked is könnyebb, ha nem csak akkor derül ki valami, amikor már végzetes és visszafordíthatatlan. Például a motorolaj csere elmulasztása jelentősen rövidíthet a motor és kapcsolódó alkatrészeinek élettartamán, amiknek bizony nem olcsó a javíttatásuk, cseréltetésük.

Kellő biztonság az utakon

Az autó megfelelő üzemelése nem csak a saját, de utasaid egészsége szempontjából is nagyon fontos. Egy jól karbantartott kocsin nem kopottak a gumik, rendesen fog a fék, nem húznak csíkot az ablaktörlők, nem szivárog belőle semmi, és még sorolhatnánk… Egy szóval nem jelentkezik olyan hiba, ami miatt baleset érhetné az utasokat.

Értékálló marad a kocsi

Az autó egy nagyon drága befektetés, és folyamatosan a maximumot kihozni belőle az időszakos szervizeléseknek köszönhetően, megtérül hosszú távon. Ha netán egyszer úgy döntesz, eladod az autót, sokkal nagyobb összeget kaphatsz érte, mint egy elhanyagoltért.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat