Van ilyen? Összefogott a Suzuki és a Toyota

A két autóipari óriás új megegyezése szerint kölcsönösen szállítanak egymásnak hibrid és egyéb járműveket az indiai piacra. A különös egyezmény fókuszában nem csak a környezetvédelem áll.

Kölcsönös fejlődés

Az új megegyezés alapján a Suzuki a Vitara Brezza és Baleno modelljeit szállítja majd a Toyotának, a Toyota pedig a Corolla-t a Suzukinak. A különböző modellekre vonatkozó részletekben – mint pl. a szállítás kezdetének ütemezése, darabszámok, specifikációk, szállítás árazása – később egyezik meg a két vállalat. A modelleket a két autógyár indiai leányvállalatai forgalmazzák majd saját üzletláncaikon keresztül. A fejlődés érdekében a kihívásokra együttesen reagálva, és egymással rivalizálva lendítenék fel az indiai piacot, s így a termék- és szolgáltatás-kínálatukat is kiterjesztenék.

„Make in India”

A Toyota és a Suzuki 2017 februárjában aláírt együttműködését követően a két cég már el is kezdte a konkrét projektek megvalósításának előkészítését. Ennek főbb elemeit képezik a környezetvédelmi, információs és biztonsági technológiák, továbbá a termékek és alkatrészek kölcsönös választéka is. 2020 körül akkumulátoros elektromos járművek bemutatását tervezik az indiai piacon. Ez az újabb bejelentés is a két autóipari cég együttes fejlődését nyomatékosítja, melynek fő célja a verseny ösztönzése az új piacon. A Toyota és a Suzuki legfőképp az alkatrészek helyi beszerzésére összpontosít, mellyel az indiai kormány által nemrégiben elindított „Make in India” mozgalmat is támogatják. A környezetvédelem további erősítésének érdekében továbbra is az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztású járművek széleskörű elfogadása és alkalmazása mellett kötelezik el magukat, ezzel is segítve az ország környezeti terhelésének csökkentését.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat