Tekintélyes, de nem eléggé? Segít az optikai tuning!

Van, aki nem csak azért használja autóját, hogy az eljuttassa a kívánt úticélhoz, és a külseje sem csak annyiban fontos, hogy jó legyen a színe, meg le legyen mosva. Lehet, hogy a gép nem olyan jó, de ránézni élmény.

Ki tiltja meg, hogy jó legyen ránézni?

Öntől már kérdezte meg valaki, mit szeretne? Az ajándéknak nem kell a szó szoros értelmében hasznosnak lennie – kérhetünk olyasmit is, ami csak egyszerűen tetszik. Ilyen az autós dekoráció, az optikai tuning. Ezek a dolgok az autó teljesítményén nem változtatnak – van olyan tuning, amelyik igen, ilyen például a chiptuning a számítógép vezérelte benzines és dízeles autókhoz –, de mi tiltja meg, hogy jó legyen ránézni a járművünkre? Hogy kitűnjön a tömegből, és ne csak nekünk legyen érdekes, hanem másoknak is? Nem muszáj különleges, méregdrága autót venni attól még, hogy szeretjük az egyedit – de ha feltűnő a jármű, ne feledkezzünk meg a jó autóriasztóról! Láttunk már arra is példát, hogy próbababát vagy guminőt ültettek az ülésbe, amikor otthagyták valahol az autót. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ne egy lerobbant Ladára kerüljenek csillogó-villogó tuningelemek! Nevetségessé válunk, akkora lesz a különbség a valós és a sugallt teljesítmény között.

A led a varázsszó

Tuning- és dekorációs elemek kerülhetnek az autó külsejére és belsejébe is. Kívülről sportosabbá varázsolhatjuk például ál légbeömlőkkel, nagy a választék, a krómostól a kopoltyúszerűig. A kerekekre szereltethetünk különféle dísztárcsákat, még a kerékanya is kaphat díszkupakot. Feldobhatjuk a motorháztetőt egyedi festéssel – bár ez valószínűleg nem tíz fillér –, a kedvencünk eddig egy koponya és a rajzfilmből ismert cicus, Hello Kitty keveréke volt. Annak a nőnek is sikerült egyediséget kölcsönözni kisautójának, aki nagy szempillákat rakatott az elülső lámpák köré. A karosszériát feldobhatjuk króm csíkokkal, ledes dekorációkkal is, fóliáztathatjuk a karosszériát, az ablakokat, a lámpákat, bár utóbbinál közúti forgalomban vad színekkel nem érdemes próbálkozni. Hacsak nem akarunk büntetést fizetni, vagy balesetet szenvedni. A fóliázás állagmegóvás is, védi a felületet az időjárás, közlekedés viszontagságaitól, portól, piszoktól. A beltéri dekorációhoz műszerfalra ragasztható matricák, ledes világítások, dizájnelemek sora áll rendelkezésre. A kárpit, a szőnyeg, az üléshuzatok is rengeteget dobhatnak a beltéren, ha jól választunk színt és mintát, ezek is megmutathatnak valamit az egyéniségünkből. Feldobja a vezetésélményt, és a sofőrt is megnyugtatja, ha olyan autóban ül, amelyben jól érzi magát.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat