Tavaszi nagytakarítás a kocsiban

Az idén erős tél után érdemes a tavaszt, a nyári szezon egy alapos nagytakarítással, az autónk átvizsgálásával és a nyári üzemmódra felkészítéssel indítani. Ami télen jól működött az nyáron nem biztos, sőt!

A téli hűtő és egyéb folyadékokat érdemes nyárira váltani

Tavasszal ajánlatos a télen használt folyékony anyagokat nyárira cserélni. Az mindenki számára világos, hogy télen téli, nyáron nyári gumikat szerel a kocsijára. Az kevésbé, hogy más dolgok is vannak a kocsiban, amit a meleg és a hideg idény határán váltani kell. A téli hűtő vagy ablakmosó folyadék használata télen ma már magától értetődik, de az még nem annyira, hogy a télit, még ha marad is belőle a tartályban, vagy a flakonban, akkor is nyárira kell cserélni. A fagyállót tartalmazó folyadékok ugyanis nem olyan jól hűtenek, mint a fagyálló nélküliek.

Miért kell nyári ablakmosó a melegben

A téli ablakmosó a nyáritól jelentősen eltérő szennyeződések oldására, lemosására szolgál. A nyárinak azonban van egy olyan funkciója, ami a télinek nem kell legyen. A meleg időben ugyanis nagy mennyiségű szerves szennyeződés éri a szélvédőt például a rajta szétkenődő rovarmaradványok miatt. Ezek lemosásához a nyári ablakmosó fehérjét és kitint is oldó anyagot tartalmaz. A nagytakarítás nem csak az egyes folyadékok cseréjét jelenti, de valóban azt is, hogy a kocsinkat alaposan megmossuk kívül és belül is. A fő cél a téli utakon itt-ott lerakódott vegyi anyagok, a cipőkkel behordott szennyezés eltávolítása, az egyes szűrők és szellőző nyílások felszabadítása a bennük lerakódott idegen anyagoktól.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat