Nem könnyű az első autó kiválasztása

Manapság egyre több gyerek tanul meg korán vezetni, és amint megtanultak, már rögtön saját autót szeretnének, a szülőknek pedig ilyenkor az a legfontosabb, hogy a lehető legbiztonságosabb autót válasszák a gyereknek. A szülők ilyenkor szakértőkhöz fordulnak, akik egyből az ötcsillagos autókat javasolják, viszont a helyzet az, hogy nem mindenkinek van anyagi kerete egy ilyen autóra, ráadásul nem is biztos, hogy ezek az autók a legbiztonságosabbak.

Nem minden autó egyforma

Nem minden ötcsillagos autó egyforma, és ezzel a legtöbben tisztában is vannak. Vegyünk például két 2017-es autót, a Suzuki Swift-et illetve az AMG A45-öt. Ahogyan azt gondolná, az AMG olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyekkel a Swift nem, például a sáv elhagyásának a figyelmeztetése, elülső és hátsó parkoló érzékelők, stb. Más Mercedes modellekben intelligens biztonsági technológiák vannak, például olyan ülések, amelyek az ütközés bekövetkezte előtt elmozdítják az utasokat az ajtótól. Ezeket a tulajdonságokat a rendszer még nem minősíti, ezért lehet, hogy az olcsóbb és drágább autók biztonsági minősítése ugyanaz, viszont mégis a drágább autók a biztonságosabbak. Más tényezőt is figyelembe kell venni viszont, mégpedig azt, hogy az ötcsillagos értékelések minden évben változnak. Ez azt jelenti, hogy a 2003-ban ötcsillagosra értékelt autók 2017-ben már nem biztos, hogy ilyen magas minősítést kapnának.

A három és az ötcsillagos autók között is hatalmas különbség van

Nagy a különbség tehát a három, illetve az ötcsillagos autók között is, és emellett most azt is megtudta, hogy a régi ötcsillagos autók ma már nem biztos, hogy azok lennének, mit kell tennie tehát a kétségbeesett szülőnek? Nos, meg kell találnia a lehető legbiztonságosabb autót, ami a keretbe belefér. Az interneten utána lehet nézni annak, hogy melyik autó rendelkezik extra biztonsági felszereléssel, és általában az újabb autók a biztonságosabbak, tehát érdemes odafigyelni az évjáratra is. A design is sokat számít a biztonságban, valamint a légzsákok és a stabilitásszabályozás. Továbbá a különböző kárpitozási szintek általában különböző biztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek, és például a néhány évvel ezelőtti stabilitásszabályozó nem minden modellre illeszkedik. Érdemes tehát utánajárni a biztonsági minősítéseknek mielőtt autót vásárolna, mert azokból sok minden kiderülhet.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat