Ne kockáztassa testi épségét az útszéli defekt esetén

Ha egy defekt miatt meg kell állnunk, az igen kellemetlen lehet, viszont vannak dolgok, amiket megtehet annak érdekében, hogy ne kockáztassa testi épségét az út szélén. A defekt mindig a legrosszabbkor következik be, akkor, amikor késésben vagyunk a munkából, vagy akkor, amikor nyaralni indulunk, és szinte soha nem történik ideális körülmények között, bár ha egy defektről van szó, az sosem ideális. Viszont sokkal rosszabb is lehet a helyzet, ha nem elég óvatos, és ha nem tesz meg bizonyos óvintézkedéseket.

A defektnek is lehetnek előjelei

A defektnek gyakran előjele is van, amire érdemes odafigyelni, hiszen így előre felkészülhet a problémára. Ha valamilyen előjelet lát, akkor próbálja meg az autót biztonságosan levinni az útról és megállni egy parkolóban, vagy egy kisebb utcán, hogy komolyabban szemügyre vehesse a problémát. Esetleg, ha nincs komolyabb problémáról szó, akkor elvezethet a legközelebbi autószervizbe is, ahol szakértők nézhetik át autóját. Mindenekelőtt viszont saját biztonságát próbálja meg biztosítani. Ha a jármű egyre csak lassulni kezd, olyannyira, hogy az már másokat is veszélyeztet az úton, akkor azonnal kapcsolja be a vészjelző fényeket, és egészen addig hagyja, hogy működjenek, amíg nem állította meg az autót biztonságos helyen. Minél jobban látható lesz ön és az autója annál nagyobb az esélye, hogy valaki a segítségére siet, tehát használja a fényvisszaverő háromszögeket és vegyen fel láthatósági mellényt.

Maradjon figyelmes és figyelje az utat továbbra is

Forgalmas utakon soha ne forduljon el a forgalomtól, mindig figyelje, hogy mi történik és próbáljon meg látható maradni, mert ha beül az autóba, akkor annak is megvan az esélye, hogy valaki beleszalad az út szélén álló autójába. Ne kockáztasson, hanem várjon egy biztonságos helyszínen, ha csak lehetséges és keressen segítséget. Ha vannak utasai, főleg gyerekek, akkor győződjön meg arról, hogy távol vannak a közúttól és a forgalomtól. Emlékezzen, hogy a gyerekeket nehezebb észrevenni, mint a felnőtteket, ráadásul a viselkedésük is kiszámíthatatlan. Amikor biztonságba helyezte autóját és saját magát, figyelje meg hogy hol tartózkodik, jegyezze fel az utca nevét, az út típusát és figyelje meg, hogy a közelben vannak-e különleges épületek vagy parkok, ami alapján be tudja magát határolni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat