Ne higgye, hogy felesleges luxus az autókozmetika!

Az autója is megérdemli időnként a kényeztetést, főleg ha az meghosszabbítja az élettartamát, és tisztává varázsolja. Tele van az internet jó tanácsokkal az autómosás kapcsán – de nem árt olykor a takarítást is profi szakemberekre bízni.

Nem tíz percre hagyjuk az autót a műhelyben

Autómosás fillérekből – tele van az internet ilyen és hasonló tippekkel. Megtudhatjuk, mi mindennel kényeztethetjük otthon is a járgányt – de mi van, ha nincs időnk vagy kedvünk nekünk bíbelődni az autóval? Az autókozmetikában mindent megcsinálnak helyettünk, amit meg tudnánk az udvaron, és sok mindent, amit nem. Nem mondjuk azt, hogy hetente vigye kozmetikáztatni a járművet, de azért nem árt, ha néha szakemberek tisztítják meg, és hozzák sokszor újszerű állapotba. Arra számítsunk, hogy nem tíz percre hagyjuk ott a műhelyben – de persze attól is függ az időtartam, mennyi munka van a géppel. Ha hagytuk rászáradni a madárürüléket, bogarakat, téli sarat, sót, hólét, lesz miért kezelésbe venni. Ezekre is találunk jó tanácsokat, ha beütjük a megfelelő kulcsszavakat a keresőbe – de a makacs szennyeződéseket egy idő után jobb, ha szakértő távolítja el üzembiztosan. Ha megkarcolódott az autó, azzal is tudnak mit kezdeni. Egy autószerviz autókozmetikai szolgáltatásai között általában szerepel az alapos, de nagyon óvatos, kíméletes mosás, gőzborotvás tisztítás. Össze sem lehet hasonlítani a végeredményt azzal, amilyen állapotban olykor a gépi mosóból kikerül az autó.

Az autókozmetikus ma már külön szakma

Nem csak az alvázat, a motorteret és a karosszériát tisztítják meg alaposan mindentől, ami rászáradt és károsíthatná. Cseppmentesen letisztítanak minden üveg felületet, a szélvédőktől a lámpákig, és a belteret is alaposan kitakarítják. A kárpitot profi vegyszerekkel, korszerű technikákkal szabadítják meg a szennyeződésektől – ha sokat szállít állatokat, vagy rendszeresen visz több utast, a belső is jobban piszkolódik. Fertőtlenítenek, és ha bőrüléseink vannak, sok helyen annak a felújítását, tisztítását is rá lehet bízni a kozmetika dolgozóira. A különféle műanyag felületeket is lekezelik olyan anyagokkal, amelyek ápolják azokat, és meghosszabbítják az élettartamot. Jó, ha tudjuk, hogy az autókozmetikus ma már külön szakma, biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekbe kerül a járművünk. Karceltávolítást is vállalnak az autókozmetikákban, a polírozás visszaadja az autó régi fényét. A karosszériára sok helyen kérhetünk már nanotechnológiás kezelést, de waxolnak is, esetleg lehet rakatni az autóra szennyeződéstaszító kerámia bevonatot.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat