Mit tehet ha nem indul az autó?

Soha nem jön el a megfelelő pillanat arra hogy lerobbanjon az autó, ráadásul biztosan pont akkor történik meg a baj, amikor a legnagyobb szüksége lenne arra, hogy elinduljon a gépjármű. Szerencsére vannak olyan dolgok amiket megtehet annak érdekében, hogy ne kelljen sokáig küszködnie és a érhető leghamarabb visszamehessen az útra. Az első lépés, hogy telefonáljon vagy üzenjen egy barátjának aki segít eltolni az autót az útból, de ha csak a vontatókra vár, akkor is jól jöhet majd a társaság.

Mi az amit még tehet?

Amennyiben nem tud kezelni egy autós problémát, például egy gumiabroncs cserét, vagy az akkumulátor beindítását, akkor a barátok is segíthetnek ebben. Néha a nagyobb termetű személyek, vagy azok akik rendelkeznek némi szakértelemmel szemmel látható különbséget tudnak tenni. Talán a barátja éppen egy olyan autószervizbe jár ahol biztosítanak ingyenes közúti segítségnyújtást, vagy rendelkezik egy gépjárművel amivel elviheti önt ha az ön autóját vontatják. Ha pedig az autója automata sebességváltós, akkor még mindig van esély arra, hogy elinduljon ha megtolják. Ilyenkor is elengedhetetlen egy barát vagy családtag jelenléte, hiszen egyedül senki sem tud eltolni egy autót. Először győződjön meg róla, hogy a gépkocsi a hibás indító miatt nem indul el. Amikor elindítja a motort, akkor hallani lehet egy kattintó hangot. Ha egy kiáltás-szerű zajt hall, akkor a megtolásos indítás sajnos nem fog működni.

Egyéb teendők

Ha a fentiek közül semmi sem vált hasznára, akkor itt az ideje felhívni a vontatókat, vagy éppen a rendőrséget. Talán úgy tűnhet, hogy túlreagálja a helyzetet ha a rendőrséget hívja, de szükség lehet rá ha egyedül van és nincs jármű amivel közlekedjen. Egy rendőrtiszt segíthet abban, hogy távolítsa az autót egy veszélyes pozícióból de akár segíthet az elindításban is. Egy vontatót is felhívhat, aki segít elvinni autóját egy garázsba/szervizbe/javítóműhelybe. Előtte mindenképpen ellenőrizze, hogy hová is viszik autóját, hiszen lehet, hogy a vontatók székhelye vagy garázsa sokkal messzebb van. Ilyenkor még a stoppolás is szóba jöhet, viszont ennek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai is. Az egyik előnye az, hogy így valóban eljuthat arra a helyre ahol az autóját javítják, viszont hátrány, hogy sosem lehet tudni a sofőr vajon valóban oda viszi-e önt ahová ön szeretné. Ha viszont nincs más lehetőség, akkor a stoppolást is mindenféleképpen meg kell próbálni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat