Még erősebben dübörög a használtautó-piac

2018 második negyedévében új csúcsra jutott a magyarországi használtautó-piac. Az eladott használt autók száma a 201 ezret verte – ez 20 ezerrel szárnyalja túl az eddig mért legnagyobb értéket.

A számok tükre

A Jóautók.hu szakportál tudósítása szerint a belföldi átírások száma májusban és júniusban is eddig nem látott magas szinten, 70 ezer körül volt. Az év első felében pedig mintegy 374 ezer volt a piac forgalma, ami 14 százalékkal überelte a tavalyi szintet.

Mindemellett az import használt autók piacán túl az új autók piaca is jelentős növekedést mutatott. Az első félévben 71 ezer új autót adtak el, miközben az import használt autók száma a 79 ezret verte. Jóllehet ezek nem a belföldi adásvételek számát növelik, ám a rájuk lecserélt autók gyorsan felbukkannak az eladásra kínáltak között.

A jelenlegi folyamatok alapján a használtautó-piacon 2018-ban jócskán megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord. A várakozások szerint a belföldi átírások száma az év végére akár 760 ezer fölé is emelkedhet.

Opel és Volkswagen az élmezőnyben

A második negyedévben is toronymagasan az Opel uralja a magyarországi használtautó- adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésének köszönhetően.

A második helyért az első negyedévhez hasonlóan a Volkswagen és Suzuki között zajlik a verseny. Jelenleg épp a Suzuki áll egy leheletnyivel jobban 9,9 százalékos részesedésével, míg a Volkswagen 9,8 százalékkal képviselteti magát. A negyedik és ötödik helyen a Ford és Renault lépeget.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat