McLaren és Pirelli – együtt a tökéletes téli gumiért

A világhírű angol autógyártó McLaren és az olasz autógumi gyártó Pirelli még szorosabbra fűzte a már eddig is erősnek mondható együttműködését. A cél egyértelmű, szeretnének a McLaren Sports Series modellekhez egy új, az eddigieknél is jobb téli gumit kifejleszteni.

Összhang és precizitás

A McLaren téli felnijei szinte minden esetben 14 küllős kovácsolt könnyűfémfelnik, melyekhez tökéletesen kapcsolódnak a Pirelli MC Sottozero 3 téli gumiabroncsok. A Pirelli MC Sottozero 3 téli gumiabroncsok “MC” jelzéssel vannak ellátva, és ahogy a két betű is utal rá, kifejezetten a McLaren sportkocsikhoz, vagyis pontosabban azok felnijére fejlesztették. Segítségükkel rossz időjárási körülmények között is optimális tapadást és maximális kontrollt garantáljanak a gépkocsi vezetőjének. Az autógyártó csak a saját felnijeivel ajánlja a téli gumikat, hiszen a fejlesztés során a felnik tulajdonságait is figyelembe vették. Vásárlás esetén a kocsit készen, felnire szerelt Pirelli téli gumikkal együtt lehet birtokba venni.

Nem példa nélküli együttműködés

Aki mostanában vásárolt McLaren 570 S, vagy 570 GT, esetleg 570 Spider modellt, az tudhatja, hogy volt már hasonló megállapodás a McLaren és a Pirelli között, egy tavaly decemberi szerződésük értelmében. Az 570-es sorozathoz Pirelli MC Sottozero abroncsok jártak, amit a brit és az olasz vállalt munkatársai együttes erővel fejlesztettek ki azért, hogy az autók menettulajdonságai még jobbak legyenek. A téli abroncsok anyaghasználatuknak, futófelületi mintázatuknak köszönhetően sokkal biztonságosabbá teszik az autók használatát, úgy, hogy mindez semmit nem változat a vezetési élményen. A hideg és nedves időjárási viszonyok között elengedhetetlen a téli gumi használata, ez igaz még azokra az országokra is, ahol alkalmazásukat nem szabályozzák a jog erejével.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat