Majdnem 200 millió forintot fizettek az első Rolls-Royce Phantomért

A Rolls-Royce még tavaly nyáron mutatta be az immár nyolcadik generációs Phantomot, majd nem sokkal utána közölték is, hogy a sorozatgyártás megkezdése után az első példányt egy jótékony célokat szolgáló árverésen fogják értékesíteni.

Féléves használtautóért 195 millió forint

A nyertes licit 780 ezer dollár volt, amely jóval a várt feletti eredményt hozott. Bármennyire is elképzelhetetlen ez számunkra, az amerikai Floridában átszámítva 195 millió forintot ajánlott valaki a nyolcadik generációs RR Phantom első darabjáért. A csodajárgányt első tulajdonosa körülbelül 450-500 ezer dollárért (112-125 millió forintért) vehette, és többek között különleges borcsomagot is kapott hozzá, valamint egy exkluzív belépőt a RobbReportCar of the Year rendezvényre, amelyen a világ legjobb sportautói közül választják ki a győztest. A 6,75 literes V16-os motorral büszkélkedő új Phantom kívül BelladonnaPurple fantázianevű lila árnyalatú fényezést visel, míg odabent a hasonló színű kiegészítőkkel ellátott Arctic White az uralkodó. Olyan kényelmi és technikai újításaival igyekszik kitörni, mint az akár 600 méterre elvilágító lézerfényszórók, és a 22 collos kerekek. További érdekesség, hogy a világon a legnagyobb egybefüggő, kézzel polírozott rozsdamentes fémfelület is nevéhez fűződik.

Nem ez volt a legdrágább első példány

Valójában többet is fizettek első példányért, hiszen az Chevrolet Corvette ZR1 esetében volt, aki egészen 925 ezer dollárig, azaz 232 millió forintig is elment. Szerencsére a befolyt összeg ezúttal is jótékony célokat szolgál, teljes egészében átutalják egy gyermekvédelmi és oktatási központ javára, amely több mint 60 nonprofit ügynökség támogatásáról gondoskodik. A liciten diadalmaskodó házaspár bár nagy árat fizetett az autóért, jót is tett, és ez biztosan enyhít majd valamelyest a „fájdalmukon”.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat