A kisállatok szállítása az autóban? Figyeljünk a kényelemre és a biztonságra is!

Ha van egy saját háziállata, akkor valószínű, hogy a kisállat már együtt utazott önnel az autóban, ezért manapság egyre több óvintézkedést kell tenni annak érdekében, hogy kisállatai biztonságosan utazhassanak önnel. Amikor vadonatúj autót vásárol, valószínűleg nem gondol arra, hogy egy idő után kiskedvence is önnel fog utazni, viszont azért mégis érdemes elgondolkodni kedvencei szükségletein, illetve biztonságán. Egy nem megfelelően bekötött kutya egy baleset esetén például akár komoly károkat is okozhat, emellett pedig az ön és családja biztonságát is kockára teheti.

10 emberből 6, utazott már kisállatával együtt

Mivel manapság egyre többen utaznak együtt háziállatukkal, egyre több figyelmet kell szentelni annak, hogy családja és négylábú kedvence is biztonságban legyen az utazás során. Sajnos napjainkban az is előfordul, hogy az autóvezetők kutyájukkal ölükben vezetnek, ami meglehetősen balesetveszélyes, ráadásul néhol még illegális is. Emellett az sem kifejezetten biztonságos, ha a kutya az első ülésen ül, hiszen úgy könnyen elterelheti a sofőr figyelmét. Ha éppen új autó vásárlás előtt áll, akkor válasszon egy széles autót, aminek enyhén négyszögletű a csomagtere, és magas. Ez megkönnyíti majd azt, hogy be- és kipakolja az autóból a kisállatok dolgait. Az autóban a pohártartók is hasznosak lehetnek, hiszen ebben vizet tarthat kedvenc kisállatának, hogy meg tudja itatni, ha szüksége van rá. A rugalmas és előre hajtható ülések szintén megkönnyítik a kisállat tulajdonosok életét, és egy hátsó hűtőrendszer is sokat segíthet abban, hogy kedvence a legjobban érezze magát útközben.

Ami még megkönnyíti a kisállattal való utazást

Az előre hajtható ülések nemcsak arra szolgálnak, hogy kényelmesebben megférjenek a kisállatok, de így ketreceiknek vagy ládáiknak is sokkal nagyobb hely jut. A különböző fekvőhelyek, párnák és takarók is a kisállatok kényelmét szolgálja. Ezeken kívül kisállat szállító ládákat és külön biztonsági öveket is lehet kapni annak érdekében, hogy kisállata mindig biztonságban utazzon. Figyeljen oda a biztonságra is, ne csak a kényelemre, mert sosem tudhatja mikor lesz rá szükség. Számos kiegészítő kapható, amivel megkönnyebbíthetjük kiskedvencünk autózását. Érdemes néhányat beszerezni, mert garantáltan sikerük lesz a kisállatoknál, hiszen ezekkel kényelmes lesz az utazásuk.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat