Képességek, amivel egy átlagos sofőr nem rendelkezik

Ugyanúgy, ahogyan azt mondják, hogy az okostelefonok miatt ellustul a népesség, egyre inkább elkényelmesedünk vezetéskor is. Mindenki rendelkezik az alapképességekkel ahhoz, hogy autót tudjon vezetni, gyorsítás, lassítás, jobbra és balra kanyarodás stb. Van viszont több olyan extra képesség is, ami igen hasznos lehet szokatlan helyzetekben, vagy csak egyszerűen szórakoztató, ilyen például a kézifék-fordulat vagy éppen a sodródás. Most tehát megtudhatja, hogy melyek azok a képességek, amivel egy átlagos sofőr csak ritkán rendelkezik.

Bal lábbal fékezés, a sarok és lábujj váltás

A bal lábbal fékezés egy extra képesség legyen önnek manuális vagy automata sebváltós autója. A bal lábbal történő fékezést használják autóversenyeken és rallykon is. A sarok és a lábujj váltogatása akkor jön kapóra, ha gyorsan szeretne sebességet váltani. Ha lejtőn megy felfelé, akkor parkoló kar nélkül is el kell tudnia indítani az autót, itt is ki lehet fejleszteni több képességet az automata illetve a manuális sebváltós autók esetében is, ráadásul a lejtők még az átlagos sofőrökön is nagyon hamar kifoghatnak, ezért érdemes ezt a képességet elsajátítani. Néhány sofőrnek azt is el kéne sajátítania, hogy óvatosan áll meg úgy, hogy az autó ne himbálózzon vissza a felfüggesztésen, tehát az óvatos fékezés is olyasmi manapság, amit külön meg kell tanulni.

Az autó indítókábeles elindítása, dupla lengéscsillapító váltás

Az is egy külön képesség, ha megfelelően tud váltani, és el kell sajátítani a tökéletes váltás művészetét, ami nem csak abból áll, hogy 1, 2, 3, 4, 5 és 6, hanem érdemes váltogatni és keverni ezeket, tehát nyugodtan válthat 2-4-be, vagy akár 4-6-ba is minden gond nélkül. A parkolást is meg kell tanulni anélkül, hogy felemelné az alapjárati fordulatszámot, tehát könnyen kell bánni a tengelykapcsolóval. Az indítókábeles elindulás egy másik olyan képesség, amit csak kevés sofőr sajátít el, ez pedig akkor jön kapóra, ha gond van az akkumulátorral, hiszen így egy másik autó akkumulátora a kábelen keresztül el tudja indítani a mi autónkat, így folytathatjuk tovább utunkat. A pótkocsi szállítás szintén egy fontos képesség, viszont csak nagyon kevesen képesek rá. Emellett nagyon fontos a dupla tengelykapcsoló váltás, valamint az is, hogy vissza tudja hozni az autót az útra, hogy elkerüljön egy csúszást, vagyis a képesség arra, hogy elkerülje a legveszélyesebb baleseteket is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat