Jótékonysági árverésen kelt el Daniel Craig Bond-autója

A James Bondot megformáló angol színész, Daniel Craig még februárban bejelentette: jótékonysági árverésen megválik híres Bond-autójától, a limitált darabszámban készült Aston Martin-típus számára gyártott példányától. Az autó értékét 400-600 ezer dollárra, átszámítva 100-150 millió forintra becsülték.

Limitált darabszámban készült

Nem sokan léteznek olyanok, akik ne hallottak volna már James Bondról, a 007-es ügynökről. A kitalált brit kém figuráját Ian Fleming író alkotta meg 1953-ban, a mozivásznon pedig olyan hírességek játszották el a szerepét, mint Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, a legutóbbi négy moziban pedig Daniel Craig, aki még egyszer utoljára, ötödször is belebújik majd a titkos ügynök bőrébe. Az 50 éves angol színész egy jótékonysági árverésen vált meg a híres Bond-autójától, és adta el a limitált darabszámban készült Aston Martin-típus kifejezetten számára gyártott példányát.

Kívül éjkék karosszéria, belül sötétkék bőr

Az Aston Martin több mint ötven éve jellegzetes kelléke a Bond-filmeknek, először a Goldfinger című 1964-es epizódban ült egy Aston Martin DB5 sportkocsiban Sean Connery. A márka Craig mind a négy Bond-filmjében megjelent. A színész autója egy 2014-es Vanquish volt, ebből a típusból csak száz készült az Aston Martin századik születésnapjára. Craig kocsija a 007-es számot kapta. Az éjkék karosszériájú autóhoz a belső berendezés is sötétkék bőrből készült. Az árverés bevételét a New York-i központú The Opportunity Network jótékonysági szervezet kapta meg, amely hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogatja. Az autó értékét előzetesen 400-600 ezer dollárra, átszámítva 100-150 millió forintra becsülték. A New York-i árverést április 20-án tartották meg, és végül 468 500 dollárért kelt el, ami átszámítva 118,4 millió forint.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat