Jelek, amik arra utalnak, hogy ön egy rossz sofőr

Minden egyes ember, aki a Földön él azt hiszi magáról, hogy jó sofőr, viszont ez nem feltétlenül van így, hiszen mivel manapság egyre több autó jár az utakon, egyre több a forgalmi dugó és az emberek is egyre türelmetlenebbek lesznek. Rengeteg tehát a rossz sofőr odakint, akik miatt nap mint nap balesetek következnek be, ezért ha a következő hibák önre is vonatkoznak, akkor itt az ideje változtatni még mielőtt valakinek komoly baja esik.

A parkolás

Ha nem parkol szépen, a szabályok szerint, akkor ez udvariatlanság másokkal szemben, hiszen a rosszul parkolt autó akár sérülést is okozhat mások gépkocsiján, ezért mindig nézze meg többször is a helyet ahová parkolni készül és mérje be, hogy valóban befér-e a kinézett helyre. Az is súlyos hiba lehet, ha állandóan a tengelykapcsolón van a lába. Ne tartsa tehát lenyomva a tengelykapcsolót csak akkor, ha valóban sebességet vált, ráadásul szükség is lehet még arra a lábra, arról nem is beszélve, hogy a tengelykapcsoló is elfárad egy idő után. A másik jele annak, hogy valaki rossz sofőr, ha hirtelen fékez. A hirtelen fékezés azt jelenti, hogy nagy sebességgel haladva tövig lenyomja a féket úgy, hogy a hátulsó utasok bevágják a fejüket az első ülésbe. Rendkívül zavaró jelenség. A keze se legyen soha a sebességváltó fölött csak akkor, ha valóban sebességváltás előtt áll. Sokan úgy gondolják, hogy a hirtelen sebességváltással meg tudják oldani a veszélyeket, viszont az igazság az, hogy a veszélyt igazán elhárítani csak a pedálokkal és a kormánnyal lehet.

Durva vezetés

A kormánykerék hibás fogása is komoly probléma, ne fogja csak egy kézzel a kormányt, hanem inkább úgy tartsa, hogy az öné legyen a teljes irányítás, és főleg ne tegye a kezét a kormánykerék belsejére, mert ha így tesz és egy baleset esetén beindulnak a légzsákok, akkor megsérülhet a keze. A durva vezetés sem kifizetődő, főleg nem hideg időben, hiszen olyankor a motor nincs megfelelően kenve. Ha túlságosan közel merészkedik valakihez, az is súlyos hiba lehet, hiszen megeshet, hogy nem tud majd idejében reagálni, ezért nyugodjon meg, semmi nem múlik azon az 1-2 percen, amit nyerne, és ne kövessen senkit túl közelről. Ha rossz a megfigyelő képessége az sem jelent jót, hiszen vannak dolgok, amiket a tapasztalt és jó sofőrök egy szempillantás alatt észrevesznek, viszont ha ön az egyértelmű dolgokra sem figyel fel, akkor itt az ideje ezen változtatni.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat