Hogyan óvja meg autóját a lopástól?

2017-ben nagymértékben növekedett az autólopások száma 2016-hoz képest, ezért most adunk néhány tippet, ami ahhoz szükséges, hogy az autója kevésbé legyen vonzó az autó tolvajok számára. Sajnos az autó tolvajok egyre okosabbak és egyre kifinomultabb eszközökkel dolgoznak, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az autója feltörhetetlen legyen.

Ne hagyja a kulcsot az autóban

Amikor odakint az utcán parkol az autóval, soha ne hagyja a kulcsokat az autóban, még akkor sem, ha csak néhány percre megy be a házba, mert éppen elfelejtett valamit. Az intelligens tolvajok kihasználják azt a néhány pillanatot és máris elhajtanak az autóval anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést megtennének. Emellett természetesen a kontaktot sem szabad úgy hagyni, tehát még akkor is érdemes bezárni az autót, ha csak kipakolja a bevásárolt tárgyakat. Nagyon gyakran azután lopják el az autót, miután betörtek egy lakásba, tehát mindig tegye el egy biztonságos helyre az autó kulcsát, hogy legalább az autót ne tudják elvinni. Soha ne hagyja szem előtt a kulcsokat, hiszen bárki bekukucskálhat az ablakon. A legtöbb új gépkocsi már rendelkezik riasztókkal és motor immobilizálóval, amelyek megakadályozhatják a lopást, és ezek működni is fognak az olyan tolvajok ellen, akik az autót kulcs nélkül próbálják meg ellopni.

Érdemes befektetni egy autós GPS-be is

Érdemes beszerezni egy GPS nyomkövetőt is az autóba, hiszen ez figyelmezteti önt, ha éppen lopják az autóját és lehetővé teszi, hogy azonnal megtalálhassa azt. A kormánykerék zár is egy jó ötlet lehet, főleg az idősebb autók számára, amelyek nem rendelkeznek az újabb autók kifinomult riasztóival, viszont ez nem fogja megállítani a határozott és céltudatos tolvajokat, esetleg lelassítja őket. Amikor parkol az autóval keressen egy jól látható és jól megvilágított helyet, és ha van a közelben fedett parkolóhely, akkor mindenképpen oda parkoljon. Lehet, hogy kicsi a garázsa ezért kényelmetlen és nehéz lehet a parkolás, de sokkal biztonságosabb a garázsba parkolni, mint a nyílt utcára. Fontos, hogy semmilyen értéktárgyat ne hagyjon az autóban és tartsa tisztán a belsejét, még a kesztyűtartót is nyugodtan nyitva hagyhatja, hogy a tolvaj lássa nincs semmi, amiért megéri feltörni az autót. Érdemes tehát ezeket kipróbálni annak érdekében, hogy visszatartsa az autó tolvajokat, hiszen manapság egyre több van belőlük, és egyre rafináltabbak.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat