Hogyan kell felszerelni egy tetőcsomagtartót?

Legyen szó egy várva várt családi nyaralásról, áruszállításról vagy akár költözésről, könnyen előfordulhat, hogy autónk egyszerűen nem alkalmas arra, hogy minden szükséges, vagy szükségesnek vélt holmit el tudjon szállítani. A felmerülő problémára jó megoldási alternatívát kínálhat egy tetőcsomagtartó beszerzése. Miután ez megvan, fel is kellene szerelni, azonban ez rutin nélkül közel sem tekinthető egyszerű feladatnak.

Fontos a körültekintő vásárlás

Ahogy a neve is elárulja, a tetőcsomagtartó egy olyan praktikus eszköz, aminek a segítségével meg tudjuk növelni az autónk csomagszállítási kapacitását. Használatával nemcsak mennyiségre, hanem méretre is nagyobb eszközöket tudunk szállítani, hiszen szétszerelés nélkül egyébként nem sok esélyünk lenne például biciklik szállítására. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy egy tetőcsomagtartó megoldást jelent a problémáinkra, jöhet a vásárlás. Legyünk körültekintőek, lehetőség szerint olyat válaszunk, ami rendelkezik minőségellenőrzési pecséttel. Olcsóbb modelleknél ez sok esetben hiányzik, ami valószínűleg azt jelenti, hogy nem tesztelték biztonsági szempontból. Tekintve, hogy egy hibás csomagtartó komoly balesetet is okozhat, ez nem az a vásárlás, amin megéri spórolni. Ha megvan a megfelelő minőségű és kinézetű darab, érdemes több helyen is összehasonlítani az árakat, hiszen könnyen elképzelhető, hogy több ezer forintos árkülönbözettel is találkozhatunk. Mindenen túl vagyunk, végre birtokunkba került a termék, már „csak” a felszerelés maradt hátra.

Közel sem lehetetlen küldetés

A csomag felbontása után sok apró, bonyolultnak tűnő alkatrésszel fogunk találkozni, azonban ne essünk pánikba. Valahol a dobozban, a csavarok alatt biztosan megleljük a szerelési útmutatót. Ebben minden szükséges információt megtalálunk, amit az esetek döntő többségében színes képekkel is illusztrálnak. Ami fontos, hogy minden csavart kellően meghúzzunk, ezeket pedig a szerelést követően akár többször is ellenőrizzük. Mivel a biztonság a legfontosabb, az első utunk során néhány megtett kilométer után álljunk meg, majd ellenőrizzük a rögzítő csavarok feszességét. Az ellenőrzés csak néhány percet vesz igénybe, azonban egy esetleges hiba felfedezése akár egy komoly balesetet is megelőzhet. A végére pedig még egy jó tanács. Amennyiben úgy látja, hogy a közeljövőben nem lesz szükséges a tetőcsomagtartó használata, szerelje le, hiszen a felhelyezett tartó üresen is légellenállást okoz, ezáltal növeli az autó fogyasztását, tehát felesleges költséget eredményez.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat