Hogyan béreljünk autót?

Autóbérlés, autó kölcsönzés akkor szükséges ha elutazunk, sürgős ügyeket kell intéznünk, de épp nincs autónk. Esküvőre, ha nem épp az alkalomhoz illő a kocsink, vagy ha költözünk és nagyobb járgány kell. Vannak olyan esetek is, amikor autószerelőnél kell hagynunk a járművünket, de a napi feladatokhoz szükségünk van autóra. Az autószervizek többségénél nincs csereautó szolgáltatás. Érdemes előre tájékozódni, s összehangolni a szerviz időpontot és az autóbérlést.

Autókölcsönző árak

Az autókölcsönzésnél is a legfontosabb az ár. Érdemes, főleg a dél-európai országokban alaposan utánanézni a kínálatnak, mivel nagyok az eltérések az árakban. Kisebb autókölcsönzők lényegesen olcsóbbak lehetnek. Ezeknél azonban nagyon oda kell figyelni a szerződés szövegére, mert az kedvezőtlenül eltérhet a nemzetközi gyakorlattól. Ezért a legjobb megoldás a helyszíni kölcsönzés helyett az interneten összehasonlítani az ajánlatokat, ott kocsit választani és meg is rendelni. Ezzel elkerülhető, hogy a helyszínen a nyári szezonban esetleg ne kapjunk az igényünknek megfelelő nagyságú és árú autót.

Mi kell a autóbérléshez

Mindenek előtt jogosítvány. Olyan, ami legalább az autó visszaadásáig érvényes. Ezen túl a személyazonosság megállapítására alkalmas okmányokra is szükség van. Útlevélre, az EU-ban személyi igazolványra. Sokszor feltételül szabják a bankkártyát is, amint előre zárolják a fizetendő bérleti díjat. Nagyon figyeljünk oda, mire terjed ki a bérléssel járó biztosítás, ki vezetheti az autót és merre lehet vele járni. Nincs-e kizárva más országba utazás a bérelt autóval. Az autóbérlés ideje és bérlési idő túllépése esetén felszámított árra is érdemes odafigyelni.

Autóbérlés Szeged

Szegedi autókölcsönzők közül, ami közel található a Kovács autószervizhez: Europcar Autókölcsönző a Sárosi u. 11. szám alatt és az Auto-T a Szent László utcában. Ha átutazóban van Szegeden és szervizelni kell autóját, akkor a legjobb választás a Novotel Szeged vagy Tisza Hotel szállodában működő autókölcsönzők.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat