Hatékonyan az autó rozsdásodása ellen?

Rozsda minden bizonnyal az egyik legnagyobb ellenség az autó karosszériájának. A felesleges költségek elkerülése végett érdemes megelőzni a rozsdásodást. Erre számos autóápolási és autószervizelési segédanyag vásárolható, akár Szegeden autószervizünk melletti üzletünkben is. Ezek tudatában összefoglaltuk miket kell figyelni, ellenőrizni időnkén autónkon, hogyan előzhetjük meg a rozsda megjelenését a karosszérián.

Karosszéria rozsdásodása gyakori probléma

A karosszéria korróziója voltaképpen a fém pusztulása az idő és a környezeti hatások vas foga alatt. A hideg, víz, az út sara, só és a túlzott meleg mellett még számos tényező emészti lassan el autónk burkolatát. Rozsdásodás ellen a karosszériára alapozó, festék és lakkréteg borítja. Ha az autó festése sérülésmentes, akkor a rozsdásodás leginkább az alvázat és a futóművet fenyegeti. Járműveknek ezek a részei vannak leginkább kitéve a kő, sót, víz és a szennyeződések okozta hatásának. Ha autónk átvizsgáltuk, vagy az állapotfelmérés során autószervizben nyugtáztuk, rozsdásodásra utaló jelek nincsenek, akkor nézzük mire érdemes figyelni.

Korrózió első jelei az autófestésen

Az autó védőbevonata ellenáll a környezeti hatások nagy részének, de olykor elég egy kőfelverődés, vagy karcolás. Az ilyen típusú károk javítása igen egyszerű. Olcsó és egyszerűen használható karceltávolítókat rendelhet a Kovács Autó webáruházából is. Ha későn vettük észre és a rozsdásodás folyamata már megindult, akkor sem kell kétségbe esni. Távolítsuk el a rozsdát a felületről, tisztítsuk meg és zsírtalanítsuk. Ha megszáradt, kenjük be 2-3 réteg korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk ezt is megszáradni egy napon keresztül. Végezetül a kezelt felületet autónk színének megfelelő festékkel és lakkal fedjük el. Az alváz rozsdásodását pedig alvázvédő réteg felvitelével óvhatjuk meg. Legegyszerűbb, amit még tehetünk, az tisztán tartása, a rendszeres autómosás megfelelő autóápolási termékekkel.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat