Dolgok, amelyek jó, ha minden csomagtartóban megtalálhatók

Ha az ember nyaralni, vagy akár hosszabb utazásra megy, többször is meggondolja, hogy miket vigyen magával. Azonban mindezeken kívül fontos, ha van nála még pár dolog „sosem tudni”- alapon.

Az autóhoz szükséges kellékek

Először is azokat a dolgokat vegyük sorra, amelyek az autóhoz kellenek, hogy legalább az semmiképpen ne akadályozhassa meg a zavartalan utazásunkat. Nincs annál kellemetlenebb dolog, amikor el kell érnünk valahova, vagy csak nyaralni megyünk, és olyan akadályokba ütközünk, amelyek rajtunk kívül állnak, és nincs hatalmunk fölöttük. Az gépjármű meghibásodása például egy ilyen probléma, ezért jobb, ha már előre felkészülünk rá. Ennek érdekében megtehetjük, hogy a hosszabb utak előtt ellenőriztetni visszük az autót. Ha azonban ez valamiért nem sikerül, akkor a legjobb, ha előre intézkedünk, és beszerzünk olyan dolgokat, amelyekkel mi magunk is orvosolhatjuk a potenciális problémákat. Az elsődlegesek és legfontosabbak ezek közül a bikázáshoz használatos kellékek. Ha ezek megvannak, akkor nem kell attól tartani, hogy az akku lemerül, vagy nem működik majd rendesen. A második a különböző folyadékok. Ha ezek itt ott vannak a csomagtartóban, akkor szivárgás, vagy kifogyás esetén sem kell elvontatni az autót, hanem pótolni tudunk minden összetevőt, legalább addig, amíg eljutunk a következő megállóig. Ez után a kerék, és ennek cseréjéhez való dolgok következnek. Nagyon fontos, hogy ezek is meglegyenek, mert bár természetesnek tűnik, hogy az autónknak jól funkcionáló kerekei vannak, előfordulhat, hogy meghibásodnak.

Személyes komforthoz szükséges dolgok

A többi dolgok inkább a személyes komfortunkat és biztonságunkat szolgálja. A legelső ezek közül természetesen az elsősegély doboz. Ennek minden autóban lennie kell, érthető módon. Törvény is vonatkozik erre, viszont nem ez az elsődleges, amiért be kell tartanunk, hanem a saját biztonságunk és egészségünk. Ezen kívül jó, ha van nálunk elemlámpa, és fejlámpa is, mivel sosem lehet tudni, hogy mikor van rá szükség, például abban a szélsőséges esetben, ha az éjszaka közepén robbanjunk le. Mindezeket kívül a legfontosabb természetesen az ivóvíz. Bár ezt mindenki magától értetődőnek tartja, sosem szabad elindulni minimum 2-3 liter ivóvíz nélkül egy hosszú útra. Az ember nem tudhatja, hogy mikor kerül olyan kellemetlen helyzetbe, amely során szó szerint is megmentheti az életét egy pár korty víz, amíg jön a segítség…

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat