Brutális számokat produkált a Porsche

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége. A zöld autók váltják fel a dízeleket.

Rekordszámok

A sportkocsikat gyártó Porsche vállalat 2017-ben 246 ezer autót értékesített, négy százalékkal meghaladva az előző évet, forgalma eközben öt százalékkal emelkedett, 23,5 milliárd euróra, működési eredménye pedig hét százalékkal, ami 4,1 milliárd eurót jelent. A dolgozók száma is emelkedett, az év végén közel harminc ezren tartoztak az autógyártó vállalat kötelékéhez, nyolc százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A 2017-es gazdálkodási adatok bemutatása alkalmából Lutz Meschke pénzügyi igazgató az Auto.de című portálnak kiemelte, hogy a Porsche működési eredménye az elmúlt három évben több mint felével emelkedett. A Porsche 17,6 százalékos, az előző évinél 0,2 százalékponttal magasabb bevételarányos jövedelmezőségével a világ legnyereségesebb autógyárainak egyike.

A zöld az új kedvenc

A cég vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy a Porsche a hagyományos sportkocsi üzletág továbbfejlesztése mellett nagy figyelmet fordítanak majd az új járműtechnológiai és mobilitási területek fejlesztésére is. Például elektromos mobilitási technológiákba 2022-ig több mint hatmilliárd eurónyi pénzösszeget fektetnek be. A befektetések egyaránt célozzák a meglévő modellpaletta elektromossá való átalakítását és hibrid hajtásúvá tételét, valamint a töltőállomás-hálózat bővítését is tervbe vették. A Porsche nagy gondot fektet a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére is. A Porschéval kapcsolatos hír volt még korábban, hogy egy időre leállnak a dízeljárművek gyártásával. A fő okok egyike, hogy idén tovább szigorítanak a károsanyag-kibocsátási határértékeken az új, valósághoz közelebb álló mérési módszer bevezetésével, aminek már nem minden dízel jármű képes megfelelni. A dízel helyett pedig új kedvencük van a vásárlóknak a zöld rendszámú elektromos autó.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat