Amerikai városok, ahol a legnagyobb a forgalom

Ha valaki nagyvárosban lakik, akkor valószínűleg minden nap bosszankodik a városi forgalmon és a folyamatos dugókon. Életünkből hosszú órákat vesztegetünk arra, hogy az autóban ülünk, anélkül hogy bárhová is haladnánk, és több oka is van annak, hogy miért ilyen mostanában a közlekedés: közrejátszik a népesség, a városvezetés, a közút szélessége, a balesetek és az időjárás is. Bármi is okozza a zsúfolt forgalmat, itt van a négy legzsúfoltabb amerikai város ami a forgalmat és a közlekedést illeti.

Los Angeles és San Francisco

Los Angeles nem meglepő számunkra, hiszen Los Angeles hatalmas népességgel rendelkezik. A várostervezés és a forgalomirányítás valójában nagyon fejlett, ami nem árt, hiszen ha nem lenne az, akkor ez lenne az ingázók rémálma, hiszen a Los Angeles-ben dolgozók 84%-a ingázik minden nap. Los Angeles a második legsűrűbben lakott városa az Egyesült Államokban, és csak a népesség 6,2%-a választja nap mint nap a tömegközlekedési eszközöket, ami szintén hozzájárul a zsúfolt közutakhoz. Az éves késés az ingázók számára így Los Angeles-ben 61 óra. Los Angeles-szel ellentétben San Francisco tömegközlekedése az egyik legjobb az országban. A San Francisco-i dugókhoz hozzájárulnak a külvárosi lakosok akik minden nap bejárnak dolgozni, ráadásul a városban nem túl szélesek az utcák és a közutak. Az éves késés minden ingázónál ebben a városban is 61 óra.

New York City és Boston

Ha valahogy összetesszük San Francisco-t és Los Angeles-t, akkor kijön belőle New York City. A New York-i emberek pontosan tudják, hogy milyen sokan laknak a városban, épp ezért csak nagyon keveseknek van saját autójuk. New York City-nek ráadásul nagyon jó metró rendszere van, ezért könnyebb az élet azok számára, akik nem rendelkeznek gépkocsival. Viszont New York legnagyobb problémája az, hogy rengetegen laknak a városban. Ez az Egyesült Államok legnagyobb városa (kétszer akkora mint Los Angeles), így nem csoda, hogy az évi késés az itt lakók számára 59 óra. Bostonban van a világ talán legkeményebb forgalma, hiszen néha úgy tűnik, hogy a bostoni ingázók mindegyike ugyanarra a helyre tart. Boston nem annyira zsúfolt város mint a fentebb említettek, és nem is járnak annyian autóval munkába mint New York City-ben, Los Angeles-ben vagy éppen San Francisco-ban, mégis az emberek évente 53 órát töltenek a forgalmi dugókban, tehát az éves késés a bostoni lakosoknak 53 óra.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat