1,7 milliárd forintért bővíti flottáját egy magyar autókölcsönző

350 új autóval bővíti flottáját a Budget Magyarország autókölcsönző. Az 1,7 milliárd forintos beruházást az indokolja, hogy a turizmus fellendülése kedvezett a magyar autóbérlési piac bővülésének. Becslések szerint további emelkedés várható a következő években.

Az elektromos autók bérlése folyamatosan emelkedik

A Budget Magyarország autókölcsönző a nyár elejéig több mint 1,7 milliárd forintért, 350 új járművel bővítette autóflottáját, a cég autóinak száma ezzel majdnem elérte a 2 ezret. A társaság közleményében a beszerzést azzal indokolták, hogy a turizmus fellendülése nagymértékben kedvezett a magyar autóbérlési piac bővülésének is, és az elektromos autók bérlése is ezzel párhuzamosan emelkedik. A cég közleménye szerint: az Euromonitor adatai szerint az autóbérlési szolgáltatásokért a magyar piacon 23,9 milliárd forintot fizettek 2017-ben, ami 4 százalékos növekedés az azt megelőző időszakhoz képest. Óvatos becslések szerint még további 3 százalékos emelkedés prognosztizálható 2022-re.

A Budget Magyarországé a legnagyobb ütemű növekedés

Az Euromonitor versenytársak közötti összehasonlításában szerepel, hogy a legjelentősebb piaci szereplők közül az Otokoc Hungary Kft. tulajdonában lévő Budget Magyarország autókölcsönző a legnagyobb ütemű növekedést tudja felmutatni a piaci részesedés tekintetében, amióta a vállalat megvásárolta a márkát elődjétől, a Pannónia Autókölcsönző Kft.-től. A 2015-ös évben, amikor a tulajdonosváltás történt, a Budget piaci részesedése az árbevétel alapján 2,9 százalékos volt, egy évvel később 6,5 százalékra emelkedett. Idén az első negyedévben már 9 százalékot is meghaladta, az év végére várhatóan eléri majd a 12,5 százalékot is. A társaság 35 dolgozót foglalkoztat, az autók átlagos kihasználtsága tavaly 70-75 százalékos volt. A cég nettó árbevétele 1,978 milliárd forint volt utolsó lezárt gazdálkodási évében.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat