Vonóhorog felszerelése szervizben műbizonylattal?

Vonóhorog felszerelése szervizben műbizonylattal?

Vonóhorog felszerelése autószervizben műbizonylattal és immár kérdőjel nélkül ma már teljesen elképzelhető, állítás és nem kérdés, mert – a megfelelő szervizben – a kérdőjel nyugodtan elhagyható.

A vonóhorog felszerelése körültekintést igényel

A vonóhorog felszerelése autószervizben műbizonylattal kerek. Ugyanis e műbizonylat nélkül nem lehet az autót vontatásra is levizsgáztatni. Nem érdemes tehát olyan – bármilyen olcsón is ajánlkozó – szervizben elvégeztetni a munkát, ahol nem tudnak műbizonylatot is adni. Anélkül pedig az egész nem ér semmit, ugyanis ez a műbizonylat a garancia az egyébként szakszerűen a felszerelt vonóhorog minőségére, arra, hogy az előírt műszaki paraméterekkel rendelkezik, a közúti forgalomba engedhető, anélkül, hogy bármilyen kockázatot jelenteni az autós- és a közlekedés többi résztvevője számára.

A vonóhorog felszerelés az okmányirodában ér véget

A vonóhorog felszerelése ugyan az autószervizben minden nagyobb komplikáció nélkül megtörténik, és ha jól választottunk szervizet a műbizonylat is a kezünkbe lesz, a procedúra a kocsi levizsgáztatása után mégiscsak az okmányirodában fog véget érni, mivel a régi forgalmiba a vonóhorog meglétét nem tudják beírni, ehhez újat kell kiállítani. Ez utóbbi tehát elengedhetetlen kelléke annak, hogy az új vonóhoroggal a közúti forgalomba indulhassunk, mert nélküle nagyon nem éri meg a borsos büntetést megkockáztatni. Annál kevésbé, mert végül úgy is minden bürokratikus költséget ki kell egyszer fizetni.